Azdavay’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Azdavay Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında kermes ve konferans programı düzenlendi.

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde kuran kurslarının ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile düzenlenen ve yoğun ziyeretçi akınının olduğu kermesin açılışını Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı ve Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek yaptılar.

Kermeste kursiyerlerin el emeği göz nuru pasta börek, giyim eşyaları ve giyim aksesuarları gibi ürünler sergilendi ve satıldı. Akşam düzenlenen program ise Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sine vizyon gösterisi, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı’nın açılış ve Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı’nın selamlama konuşmalarının ardından Azdavay İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencilerinden oluşan ilahi korosu ilahileri seslendirdi.

Sima Nur Subaşı’nın okuduğu şiirin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya "Hz Peygamber ve insan Onuru" konulu konferans verdi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kuran Kursları ve ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen hadis ezberleme yarışmasında birinci olan Aslıhan Demirci ve dereceye girenlere belge ve hediyeleri takdim edildi. Programa Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Şenpazar İlçe Müftüsü Rıza Arı, siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri ve yoğun bir davetli topluluğu katıldı.

Konferansa katılan davetlilere İlçe Müftülüğü tarafından gül ve kitap dağıtıldı.

Program sonunda ise pilav ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA