Rusya: Boston Şüphelilerinin Kafkas Terör Grupları İle Bağlantısı Yok

Rusya güvenlik birimlerinden bir kaynak, İnterfax haber ajansına yaptığı açıklamalarda Boston saldırılarının şüphelileri Tsarnayev kardeşlerin, Doku Umarov’un liderliğini yaptığı Kafkas Emirliği ve terör örgütleri ile ilgili bağlantıları olup olmadığına dair ellerinde bilgi olmadığını söyledi.

Batı basınında yer alan haberlerde Boston şüphelilerinin Doku Umarov’la bağlantılarının araştırıldığı iddia edilmişti. Kaynak açıklamasında, “Mevcut şartlarda Umarov ve Tsarnayev kardeşler arasında herhangi bir irtibat yok.” ifadelerini kullandı. Yetkili ABD tarafından ek bilgi gelmesi durumunda gerekli çalışmaları yapacaklarına değindi.
2011’de Domodedovo havalimanına yönelik terör saldırısını üstlenirken Umarov, Rusya’da meydana gelen terör eylemlerinin arkasındaki isim olarak biliniyor.
Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinde arananlar listesinde Tamerlan ve Covhar Tsarnayev kardeşlerin isimleri yer almıyor. Interfax’a konuşan Dağıstan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, “Verilerimizde Tsarnaeyv kaydı var. 2012’de trafik ihlali nedeni ile ceza kesilmiş. Ancak bu ismin Boston olayları irtibatı yok.” dedi.