Aylin Coş, 'sevgiyle Büyüyen' Çocuklarla Buluştu

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, her ilin vali eşleri aracılığıyla yürütülen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, "Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri" konulu toplantıda, koruyucu ailelerle bir araya geldi.

Aylin Coş, 'sevgiyle Büyüyen' Çocuklarla Buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası toplantı salonunda düzenlenen programa, Aylin Coş’un yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, koruyucu aileler ve gönül elçileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Aylin Coş, "Gönül Elçileri" projesinin temel amacının "Kimsesiz çocuklara sahip çıkmak, aile yuvasının sıcaklığından mahrum bırakmamak ve onları sevgiyle büyüterek, topluma faydalı birer fert olarak yetişmelerini sağlayıp, hayata kazandırmak olduğunu" vurguladı. Coş, "Korunmaya, sahiplenmeye muhtaç çocuklarımızın topluma kazandırılmasında hepimize çok büyük görevler düşüyor. Toplumumuzun tüm kesimleri, bu projeye destek olarak, gönülden katılarak, kimsesiz çocuklarımızın yaşam içerisinde kaybolmamaları için birer köprü olmalıdır. Adana’da kararlılıkla ve yoğun bir tempoyla yürüttüğümüz projenin geldiği aşama ve ulaştığı nokta sevindirici boyuttadır. Ancak, bu projenin taşıdığı mana, misyonumuzun önemini daha da arttırıyor. Dolayısıyla, "Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri" projesine gösterilen ilgi ve duyarlılığın, her geçen gün çığ gibi büyümesini arzu ediyoruz. Bu vesile ile tüm yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesi, "Gönül Elçisi" olmaya çağırıyorum" dedi.

Anlamlı mesajların verildiği ve hayli duygusal anların yaşandığı toplantı, koruyucu ailelerin dile getirdikleri çeşitli görüşleri iletmeleri ve projedeki hedeflere ulaşılabilmesi için, karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmasıyla sürdü.

Sevgi Evleri'ndeki toplantıda dile getirilen görüşlerin ardından, Aylin Coş ve beraberindekiler, çocukları ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA