Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun Kutlama Mesajı Yayımladı

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Güzeloğlu, mesajında, 23 Nisan'ın Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek herkesin bugünü bir şenlik günü gibi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyada 23 Nisan'dan başka çocuklara armağan edilen başka bir bayramın olmadığını hatırlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Milletimizin aydınlık yarınları için çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri devlet olarak en büyük arzumuz. Çocuklarımıza uygarlığın tüm nimetlerini ulaştırmak, onlara her bakımdan daha mutlu yaşayabilecekleri bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Uzun ise milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93'üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bugünün tüm dünya çocukları için bayram ilan edildiğini hatırlatan Uzun, Türkiye'nin barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlendiğini kaydetti.

Çocukların geleceğimizi temsil ettiğini vurgulayan Uzun, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşku içinde kutluyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm arkadaşlarını anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mesut İnce

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA