AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca'nın Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç başladığından beri şehit haberi almıyoruz. 4 aydır baba ocaklarına ateş düşmüyor, analar ağlamıyor" dedi.

Koca, AK Parti Odunpazarı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki en büyük engel olan terör sorununun çözülmeye başladığını kaydetti.

Halkın yüzde 60'ının bu süreci desteklediğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:

"Çünkü halkımız 10 yılda neler yaptığımızı gördü, niyetimizi biliyor. Birilerinin oyunuyla akan kardeş kanının durması gerektiğine inanıyor. Türkiye'nin ayak bağı olan bu sorun çözülürse ülkemiz her alanda sıçrama yapacak bir güce erişecek inşallah. O zaman lider ülke Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmayacak. Bakın bu süreç başladığından beri şehit haberi almıyoruz. 4 aydır baba ocaklarına ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Huzur ve sükunet hakim. Halkımız bu süreci destekliyor. Çünkü vurmakla, ölmekle huzurun gelmediğini çok iyi biliyor. İnşallah Türkiye, anaların duasıyla bir daha gelmemek üzere bu terör belasını tarihe gömecektir. Bu çözüm sürecine en büyük desteği evlatlarını şehit veren anneler, babalar veriyor, çünkü acıyı onlar biliyor."

-Mevcut stat yeri tartışmaları-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da Türkiye'nin prangalarından kurtulduğunu, terörü gündeminden çıkartığını vurguladı.

Yıllarca terörün kara deliğinde kaybolan, milletin emeğinin, vergisinin artık gelecek nesillerin hizmet edeceğini dile getiren Can, şöyle devam etti:

"Bu çözüm sürecinde Sayın Başbakanımızın ülkesi için neleri göze aldığını çok net görüyoruz. Bu yola, AK Parti'den ne götüreceğini değil, milletin yarınlarına ne katacağını düşünerek çıkıldı. Gelecek seçim için çalışanları görüyoruz, Ankara'da görüyoruz, Eskişehir'de de görüyoruz. Daha önce Eskişehir'de hizmetten rahatsız olan, hizmete alerjisi olan bir kesimden bahsetmiştik. İşlerine gelen hizmetin yanına iki tabela koyarak sahiplenip, tabela koyamadıklarına çamur atanları biz çok iyi biliyoruz. Bu ucuz siyasetle ancak kendilerini kandırırlar. Bugünlerde de mevcut stadyumun yeri ile ilgili kamuoyunu aldatmanın telaşındalar. Stadyumun yerine şehrin en büyük meydanını yapacağız. Bundan daha açık nasıl söylenir-"

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da 2 gün önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldıklarını anımsatarak, "Çözüm süreciyle ilgili Başbakanımızın mesajlarını aldık. Bu süreçte tüm milletvekillerimiz kardeşlik mesajlarını iletiyorlar. Eskişehir'de çözüm süreci gayet olumlu bir şekilde işliyor. Bu kardeşlik iklimi Eskişehir'de en güzel şekilde yaşanıyor" dedi.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci de Türkiye'nin son 11 yılda AK Parti sayesinde çok büyük sevinçler yaşadığını değinerek, AK Parti desteğini alan bir belediyeyi Eskişehir'e hediye etmek istediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Muhabir: Fatih Doğan - Betül Yürük

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA