Konak Müftülüğü, Tatvanlı 234 Yetimi Sevindirdi

İzmir'in Konak İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Bitlis Tatvan ilçesindeki 234 yetime kardeşlik eli uzattı.

Müftülük nezdinde kardeş şehir kabul edilen Tatvan için farklı bir yardım kampanyası düzenlendi.

Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy tarafından, Tatvanlı yetimlerin sayısı ve istekleri talep edildi. Gelen cevapta, genç kızların çeyizinden öğrencilerin bilgisayar ve eğitim ihtiyaçlarına kadar onlarca istek yer aldı. Bunları 15 günde tamamlayan müftülük, hazırladığı bir TIR dolusu eşyayı 'Konak'tan Tatvan'a Kardeşlik Köprüsü' ve 'Tatvan Yetimleri Kalbimiz Seninle Yumuşasın' afişleriyle Tatvan’a gönderdi.
Hediyelerin dağıtımı amacıyla Tatvan Kültür Merkezi'nde tören düzenledi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak yapılan organizasyonla ilgili bilgiler ve kardeşlik ve yardımlaşma üzerine sunumlar yapıldı. Yapılan sunumların ardından ise Tatvan Küçüksu köyünden gelen Küçük Melekler Korosu da ilahiler seslendirdi. Ardından ise yapılan törenle yetimlere hediyelere takdim edildi.

Düzenlenen törende konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yapılan organizasyonun önemine vurgu yaparak Konak’tan gelen ekibe katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Yurdakul’dan sonra konuşan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, "Her yıl olduğu gibi Kutlu Doğum Haftası'nda müftülüklerimiz çeşitli etkinlikler yapmakta. Biz farklı bir şey yapalım istedik. Arkadaşlarımızın ortak akıllarıyla doğudan bir kardeş ilçe seçelim, o ilçenin yetimlerini sevindirelim dedik. Tatvan Müftüsü ile görüştük, 3-25 yaş aralığında 127 erkek ve 3-27 yaş aralığında 107 kız yetim yavrumuz olduğunu bildirdi. Toplam 234 yetim yavrumuzun isimleri ve 25 kalem istekleri geldi. Gelen istekler doğrultusunda kardeşlerimize isteklerini içeren hediyeler aldık. Bu günde burada yetim çocuklarımızla bir araya geldik ve hediyelerini takdim ediyoruz. Halkımızın çok güzel ilgisini yakaladık. İnşallah buradaki yetimlerin saçlarını okşadığımız zaman, onları yüreklerimize basıp sevindirdiğimiz zaman çok daha güzel olacak. Tatvanlı yetimlerimizin talepleri doğrultusunda Bilgisayar 35, çamaşır makinesi 21, buzdolabı 5, süpürge 16, televizyon 3, baza 7, yatak 3, kanepe 15, halı 25, ütü 20, su ısıtıcı 20, çeyiz 11, para 14, gıda 37, okul eşyası 8, sehpa 1, fırın 9, ranza–yatak 1, elbise dolabı 1, bulaşık makinesi 5, çalışma masası 3, züccaciye 8, giyim 234 ve 300 ayakkabı getirdik. Hepsini iyi günlerde kullanmalarını diliyoruz.” diye konuştu.

Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah ise bu yılki Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Konak Müftülüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Tatvan’daki 234 yetimin unutulmadığını söyledi.

Hz. Peygamber'in (sav) de yetim büyüdüğünü hatırlatan Müftü Kızılşah, "Konak Müftülüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde kendilerine liste gönderdik. Onlar da sağ olsunlar 15 gün gibi kısa bir sürede bu listemiz doğrultusunda yetim çocuklarımıza hediyeler aldılar. Bu gün de burada bizimle birlikteler. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konak Müftülüğü'nden gelen ekipte bulunan İmam İbrahim Şimşek de böyle güzel bir vesile ile Tatvan’da bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ise Konak Müftülüğü tarafından getirilen hediyeler yetimlere dağıtıldı. Ardından ise Bitlis Valisi Yurdakul tarafından Konak Müftülüğü adına Konak Müftüsü Zeki Aksoy’a baston ve teşekkür plaketi verildi.