Başkan Erol: “Gaziosmanpaşa’nın Geleceğini Planlıyoruz”

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un katılımıyla devam ediyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla her hafta Salı günleri gerçekleştirdiği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta ilçedeki mahalle ile sakinleri gerçekleştirilen toplantılarda, Pazariçi ve Yıldıztabya Mahallesi sakinleri ile buluşan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve konu ile ilgili teknik ekip vatandaşların sorularını cevapladı. Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un bir deprem bölgesi olduğunu ve sadece Gaziosmanpaşa’da değil tüm İstanbul’da 2000 yılından evvel yapılan binaların yüzde 70’inin depreme karşı dayanıklı olmadığını belirten Başkan Erol, “Biz de ilçemizdeki vatandaşlarımız için, Gaziosmanpaşa’nın geleceği için kentsel dönüşümü yapmak zorundayız” dedi.

Erol’un, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen, 393 hektarlık alanda İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili bilgiler verdiği toplantıda daha sonra vatandaşların sorularına geçildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, 2.5 saat süren toplantıda, vatandaşların soruları Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol tarafından cevaplandı. Herkesle tek tek anlaşarak, rızalarını alarak kentsel dönüşüme dahil edeceklerini belirten Erol şunları söyledi: “Şu ana kadar çok büyük alanlarda, çok fazla insanımızla anlaşma yaptık ve dönüşüm kabul edenlerle başlayacak. Bizim kentsel dönüşümde ön koşulumuz anlaşmadır. Parklarımız, yeşil alanlarımız, sosyal, kültürel alanlarımız olacak. İnsanlar yanları başında çok güzel, güvenli binaların yapıldığını görünce bizimle anlaşmak isteyecekler ve onlarla da anlaşıp ilçemizdeki dönüşüme devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA