Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Belçika’ya Gidiyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 3-5 Nisan 2013 tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika'ya gidecek.

Bozdağ, ziyareti sırasında gurbetteki Türk vatandaşlarla da bir araya gelecek. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre Bozdağ ve beraberindeki heyet, 3 Nisan'da Belçika’nın Genk şehrinde düzenlenecek Türkiye-Belçika Kültür Festivali'ne katılacak ve burada vatandaşlarla buluşacak. Bozdağ, aynı gün Diyanet Vakfı'na bağlı Yunus Emre Camii'ni ziyaret edecek.

Bozdağ, 4 Nisan'da ise Brüksel'deki Türk vatandaşları tarafından kurulan sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek. Bozdağ, Belçika Türk Federasyonu, Belçika Alevi Dernekleri Federasyonu, TÜMSİAD ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret edecek.

Belçika'da iki yıl önce iki oğulları cinayete kurban giden Aygün ailesini de ziyaret edecek olan Bozdağ, 5 Nisan'da Anvers'te aralarında Süryani vatandaşların da olduğu bazı dernekleri ziyaret edecek. Bozdağ ve beraberindeki heyet aynı günün akşamında Türkiye’ye dönecek .
Kaynak: İHA