Ttb'nin Desteğiyle Düzenlenen Yoğun Bakım Ünitesi Teslim Edildi

Trabzon Ticaret Borsası'nın desteğiyle düzenlenen yoğun bakım ünitesi, hastane yetkililerine teslim edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nin, TTB'nin katkısıyla oluşturulan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nin teslim törenine, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, Farabi Hastanesi'nin Doğu Karadeniz'de yaşayan yaklaşık 4 milyon nüfusun yanı sıra çevre illerde yaşayanlara da hizmet verdiğini söyledi.

Bölgede yoğum bakım ünitelerine büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özlü, "Hastanemizde üçüncü basamakta 90 yoğun bakım yatağımız var. Bu sayı yetmiyor çünkü yoğun bakım hizmetini hastane olarak biz verebiliyoruz. Bu da talebi artırıyor. Yeni yapılan ünite ile ihtiyacın bir kısmına daha cevap vermiş olacağız" dedi.

Cirav, borsanın kısıtlı imkanlarla yaklaşık 650 bin lira harcayarak yoğun bakım ünitesinin altyapısını gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu işi büyük bir hizmet olarak görüyoruz. Borsa olarak daha önceki yıllarda da eğitim ve sağlık sektöründe çeşitli hizmetler yapmıştık. Yoğun bakım ünitesi çok farklı ve önemli bir hizmet" diye konuştu.

Rektör Baykal ise herkes ve her kesimden, sağlık sektörüne destek beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 6 aylık çalışmanın sonucunda altyapı çalışmaları tamamlanan 14 yatak kapasiteli ünitenin, bir ay içinde gerekli cihazlarla donatılarak hizmete açılması planlanıyor.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA