"Sinoplu Bir Filozof Açıklaması

Sinop Üniversitesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Felsefe Kurumu iş birliğiyle, Anadolu'da Felsefeye Yolculuk: "Sinoplu Bir Filozof: Diogenes" konulu sempozyum düzenlendi.

Türkiye Felsefe Kurumu ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Felsefe İhtisas Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen programda, Anadolu topraklarının, uygarlığın ve kültürlerin birbirinden çok farklı görünümlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Harun Tepe ise Türkiye Milli Komisyonu'nun, UNESCO hedefleri doğrultusunda, bilimin gelişmesine katkıda bulunmak maksadıyla oluşturulmuş yarı sivil bir kuruluş olduğunu ifade etti.

UNESCO'nun, bilimi ve kültürü bir araya getiren bir kuruluş olduğunu bildiren Tepe, "Dolayısıyla Anadolu felsefesine ışık tutacak bu tür organizasyonların UNESCO eliyle yürütülüyor olması çok önemli" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da Sinop'un kendisi için oldukça önemli olduğunu aktardı.

"Bizlerin, bu tür organizasyonlar aracılığıyla kıymetli değerlerimize, düşünürlerimize sahip çıkmamız gerekiyor" diyen Özaslan, şunları kaydetti:

"Tüm medeniyetlere beşiklik etmiş bir coğrafyada yaşıyoruz ama değerlerimizi yaşatmakta biraz yetersiz kalıyoruz. Bakanlık olarak, Sinop'un kültürü adına çalışmalar yürütüyoruz. Kültürel mirasımıza nasıl daha fazla sahip çıkabiliriz, dünyaya duyurabiliriz, bunun üzerine yoğunlukla çalışıyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sempozyumun "Dünya Kültür Mirası ve Sinop" konulu ilk oturumunun moderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Macit Tekinalp yürüttü.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA