Kayseri Müftüsü Maraşlıgil: Kadına Onur ve İtibarı İslam Dini Getirmiştir

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Kadına saygı ve itibarı İslamiyet getirmiştir.

Efendimizin buyrukları incelendiğinde; hep insan onuru için olduğu görülür." dedi.

Yahyalı'da İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler’in açılış konuşmasını yaptığı programa Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil konuşmacı olarak katıldı.

Yahyalı Müftülüğü İlahi Korosu'nun okuduğu ilahilerin salondaki vatandaşlara duygulu anlar yaşattığı programda, ilçe belediyesi de katılımcılara aşure ikram etti ve Peygamber Efendimiz'in anlatıldığı kitap hediye edildi. Programda konuşan Müftü Ali Maraşlıgil, 'onur' kelimesinin yabancı kaynaklı olduğunu, 'saygınlık' ve 'muhterem' anlamında kullanıldığını belirtti.

İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz'in farklı dine mensup insanlara dahi saygı gösterdiğini ifade eden Maraşlıgil, insanın itibarlı yaratıldığını, insanın ölüsü ve dirisinin imanla değer bulduğunu kaydetti.

Cahiliye döneminde kadının itibar ve onuru olmadığını belirten Maraşlıgil, "Kadına saygı ve itibarı İslamiyet getirmiştir. Efendimizin buyrukları incelendiğinde; hep insan onuru için olduğu görülür." dedi.

Programa İlçe Belediye Başkanı Mehmet Araç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yıldız, daire amirleri, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.