93 ‘lük Dede Demirci Kaymakamına Mektup Yazdı

Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Yusuf Canlı, Kaymakam Yalçın Sezgin’i makamında ziyaret ederek, yazdığı mektubu okudu.

93 ‘lük Dede Demirci Kaymakamına Mektup Yazdı
Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin’e bir de mektup yazan 93 yaşındaki Yusuf dede, ilçenin yakın tarihini kaleme almış. Kaymakam Sezgin'e kendi yazdığı mektubu yine kendisi okuyan Yusuf Canlı, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Demirci’nin gönlünü kazanmak için buralarda görev yapıyorsunuz. Bir gazete haberinde muhtarlarla olan toplantınızda beyanınızı okudum. Bu mektubu yazmakla hata işlemişsem affımı arz ederim. Sayın Kaymakamım Demirci için yaptığınız dikkate şayandır. Bu hususta aylar önce sizinle tanışmak için gazeteyi aracı olarak kullandığım için de sizden özür dilerim. Şuan 93 yaşında Demirci’de doğup büyüyen biriyim. Haliyle gücüm yetmediğinden bu takdirimi bir mektupla size iletmek istedim.”
1949 yılında Demirci Kaymakamlığında hizmetli olarak çalıştığını kaydeden Yusuf dede, görev yaptığı yıllarda çalıştığı kaymakamlardan bahsederek, şunları söyledi.

“O yıllarda bugünkü hastanemiz yapılacaktı. O zamanın hayırseverleri ve Demirci halkı birlik olup hep birlikte hastane yapmak için yardım toplandı. O günün kaymakamı toplanan o zamanki parayla 200 Bin lira meblağı duyunca duygulanıp ağlamış ve sonrasında hastane inşaatı başladı.

O zamanın ileri gelenlerinden biri, 'Bu hastane için, buraya hayvan bağlasanız durmaz, bu hastaneye kim gelecek” demiş. Ama hastane yapılınca hastaneye ilk gelen ve taburcu olan da, o kişi olmuş.”
Yusuf Çanlı'yla samimi bir sohbet havasında görüşen Kaymakam Yalçın Sezgin de, “Yusuf dedemizin bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerini memleket işlerinde ilgili gördüm. Bize yazdığın bu mektup beni de duygulandırdı. Şuan hâlihazırda hizmet veren hastanemizin yapım sürecini anlatıyorsun ve o günkü konuşmalardan bahsediyorsun. Allah sizden razı olsun. Sizler bizlere çok iyi bir miras bıraktınız. O gün alın terinizle o eserleri yaparak bizlere bıraktınız. Şuan içinde bulunduğumuz bina yüz on yıllık bir bina. Rahmetli İbrahim Ethem Akıncı’nında görev yaptığı bina. Kuva-yi Milliye’ye tanıklık etmiş bir bina. Tabiî ki bu bina Demirci’nin tarihi için çok önemli ve tarihi bir bina. Bizlerde bu eseri kültürel bir miras olarak koruyacağız. Bu arada yeni güzel eserlerde yapılacak inşallah. Hizmet için buradayız. Biz sizlerin vatandaşımızın her zaman hizmetinde olarak güzel hizmetler yapacağız. Sizin mektubunuz ve gelişiniz beni çok duygulandırdı.Allah uzun ömürler versin” dedi.

Kaynak: İHA