Abd Başkanı Obama'yı Görmeye Gelen Bostonlular Hayal Kırıklığına Uğradı

ABD Başkanı Barack Obama, bombalı saldırının düzenlendiği Boston kentinde kurbanlar anısına düzenlenen inançlar arası anma törenine katıldı. Obama'nın konuşmasını Kutsal Haç Katedrali'nde bin 800 civarında katılımcı izlerken, dışarıda ise 2 bin civarındaki Bostonlu son ana kadar Obama'yı görme umuduyla bekledi.

Boston'un en büyük katedralinde gerçekleşen törende Başkan Obama'dan önce kürsüye gelen Kardinal Sean P.O'Malley, Boston Valisi Deval Patrick ve Belediye Başkanı Thomas M. Menino da konuşmalarında bombalı saldırı karşısında dik duran Bostonlular ve onları destekleyen bütün Amerikalıların bu davranışlarından onur duyduklarını belirterek, suçluların muhakkak hakim karşısına çıkarılacağı konusunda taahhütte bulundu.

Üç büyük dinin temsilcilerinin davet edildiği anma programının yapıldığı katedrale alınmayan Bostonlular, Başkan Obama'nın konuşmasını etraftaki kafe ve barlardaki büyük ekranlardan izledi. Obama'nın konuşması sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken ABD Başkanı, konuşma aralarında uzun uzun alkışlandı.

Tören sonunda Obama ve eşi Michelle Obama'yı görme umudu taşıyan Bostonlular, bu istekleri gerçekleşmeyince hayal kırıklığı yaşadı. Çok sıkı güvenlik önlemi alan ABD gizli servisi, Obama'nın Katedrale giriş çıkışı için bilinmeyen bir geçit kullandı. Tören sonrasında Boston'un çeşitli hastanelerinde tedavi olan bazı yaralıları ziyaret eden ABD Başkanı, helikopterle havaalanına götürüldü. Obama ve eşi Air Force One isimli uçakla Boston'dan ayrıldı.

Öte yandan Obama'nın konuşması esnasında içeri alınmayan Amerikalılar, tören sonrasında Katedrale akın ederek fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA