Bozüyük Türk Metal Sendikası Meydanlara İndi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Türk Metal Sendikası tarafından toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlığın devam etmesi nedeniyle eylem yapıldı.

Bozüyük Türk Metal Sendikası Meydanlara İndi
Türk Metal Sendikası Bozüyük şubesi önünde toplanan yüzlerce fabrika çalışanı sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş sonrasında meydanda gerçekleştirilen eyleme sendika üyesi yüzlerce fabrika çalışanı katıldı.

Meydanda konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Cemal Güney insanca yaşamak için hak ve ekmek mücadelesi verdiklerini belirterek, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Güney, “İnsanların umutları vardır, beklentileri vardır. Bizler de on binlerce metal işçisi gibi bu sözleşme dönemini umutla bekledik. Ama masaya oturduğumuz 9 Ocak ve masadan kalktığımız 4 Mart tarihine kadar, MESS patronlarından bunları göremedik. Çünkü onlar, masaya insafsızlığı koydular, anlayışsızlığı koydular. Biz de mücadelemizi ortaya koyduk. Pazara kadar değil, mezara kadar bu anlayışla mücadele edeceğiz. Bu TÜİK’in sepetine koyduğu yalanlar, en çok MESS patronlarını mutlu ediyor, ama bizi mutlu etmiyor. Çünkü sepet, yalanlarla dolu" dedi.

“DÜŞEN BİZİM DEĞİL, SOSYETENİN ENFLASYONU”

“Düşen bizim enflasyonumuz değil, sosyetenin enflasyonudur” diyen Güney şöyle konuştu: "Bizim enflasyonumuz tırmanıyor. Çarşıda, pazarda can yakmaya devam ediyor. Doğalgaz, elektrik, odun-kömür yüzde 20’den fazla, su, ulaşım yüzde 15’ten fazla, ekmek, ayçiçeği yağı, deterjan, tavuk, makarna yüzde 10’dan fazla zamlandı. Ey MESS patronları bültenden enflasyon kaçırmayın. Sosyete enflasyonunu bırakın. Bizim enflasyonumuza bakın. Bakın da görün, hayat pahalılığı neymiş, bir anlayın. Bizi köle yapmak istediler. Biz bu dayatmaları reddettiğimiz için günlerdir meydanlardayız. Dün meydanlarda idik, bugün de meydanlardayız. Böyle giderse yarın da meydanlarda olacağız. Biz, yeri, geldiğinde evimizin ekmeğinden kıstık. Çocuğumuzun okulundan kıstık ama emeğimizden, fabrikamızdan kısmadık. İşimiz için, fabrikamız için her şeyi yaptık. Yeter ki fabrikalarımızın bacası tütsün dedik. Yeter ki çarklar dönsün dedik. 40 gündür meydanlardayız. Emeğimiz, ekmeğimiz için mücadele veriyoruz. 40 gündür, MESS patronlarının katılığına, dayatmacılığına, duyarsızlığına karşı onları uyarıyoruz, protesto ediyoruz. Emeğimizin karşılığını almadıkça, ekmeğimizi tam olarak almadıkça mücadeleye devam edeceğiz. Nereye kadar giderse gitsin, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizler metal işçileriyiz. Bizim sermayemiz, emeğimiz. Biz, emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Emeği ucuza kapatmak isteyen, işçileri köle yapmak isteyenlere karşı mücadele veriyoruz. Bizi sokağa çıkaran, MESS patronlardır. Üretimi aksatan onlardır, sorumlu onlardır, suçlu onlardır. Biz büyük ve güçlü Metal işçileri olarak bu mücadeleyi kazanmak için yola çıktık. Bu mücadeleyi kazanmadan da bu yoldan dönmeyeceğiz. Gazamız mübarek, yolumuz açık olsun.” Açıklamanın ardından Türk Metal Sendikası’na bağlı fabrika çalışanları sessizce dağıldı .
Kaynak: İHA