Biga Ovası Sulama Birliği'nin Meclis Toplantısı Yapıldı

Biga Ovası Sulama Birliği'nin meclis toplantısı yapıldı.

Birlik Başkanı Nejdet Irak , Biga Ticaret Borsası ' nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada , 2012 yılı sulama sezonunun 9 Mayıs ' ta başladığını ve halen devam ettiğini söyledi .

Irak , yılı sulama sezonunda 70 milyon metreküp su kullanıldığını , bu suyla 60 bin 154 dönüm arazinin sulandığını belirterek , " 2013 yılı sulama sezonunda çiftçilerimize suyun sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlamak için ana ve yavru kanalların temizliğini yapmaktayız " dedi .

- Kütüphane açılışı -

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ' ne bağlı Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ağaköy Yerleşkesi ' nde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı .

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan , törende yaptığı konuşmada , Türkiye ' nin en büyük fakülte kütüphanesinin açılışını yaptıklarını belirterek , belediye tarafından yaptırılan kütüphanenin bin 500 metrekarelik alana 2 katlı olarak inşa edildiğini , maliyetinin 1 milyon lira olduğunu kaydetti .

ÇOMÜ Rektörü Prof . Dr . Sedat Laçiner ise üniversitelerin " tabela üniversitesi " olarak kalmaması için kitap , bilgi ve internetin önemli olduğuna işaret ederek , " Bilgiye rahatlıkla ulaşılabilecek kütüphanede 50 bin 500 kitap , binlerce dergi bulunuyor . 250 bin kitap kapasitesi bulunan kütüphaneye yüzlerce kitap geliyor " dedi .

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı .

Törene , Kaymakam Fatih Genel , Biga İİBF Dekan Vekili Prof . Dr . Hamit Palabıyık , İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin , belediye başkanları , daire amirleri ile davetliler katıldı .

Muhabir : Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı : Haluk Yüksel
Kaynak: AA