Bakan Kılıç: Biz Teröre Taviz Verecek Bir İktidar Değiliz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Ne Türklükten ne de Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmemiz mümkündür.

Biz teröre taviz verecek bir iktidar değiliz." dedi.

Bir dizi açılışlarda bulunmak için Samsun'dan karayolu ile Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sinop'un ilk ve tek özel okulu olan Özel Huriye Boydak İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Bakan Kılıç, Sinop’a kazandırılan bu güzide eğitim müessesesinin terörsüz ve prangasız bir Türkiye’de daha büyük kalkınma hamlelerine mimarlık edecek nesillerin yetişmesine katkıda bulunması temennisinde bulundu. Okulun yapımını gerçekleştiren Boydak ailesine seslenen Bakan Kılıç, "Okulun yapımına başlanırken çok büyük bir eseri hiç kimsenin hayalinin bile kurmadığı bir şehre kazandırmak üzere başladınız inşallah lise bölümünde bu okula ve bu şehre kazandırırsınız.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise okulu Sinop'a kazandıran Boydak ailesine teşekkür etti. Ersoy, “Bu açılış bizi bu ailenin kıymetli mensupları ile hem de bölgemizin en çalışkan bakanı, gençlerin Suat ağabeyi ile buluşturdu. Sayın Bakanımız kısa zamanda çok sayıda yatırımı Sinop’a kazandırarak komşuluk hakkını ve hukukunu son derece gözettiğini ortaya koydu.” dedi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise Özel okulların hem demokrasinin hem de gelişmişliğin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Vali Cengiz, "Kabul etmek gerekir ki birçok alanda olduğu gibi eğitimde de özel sektör başarısını göstermektedir." diye konuştu.

Okul Müdürü Recep Varol, "Okulumuz toplam 3 bloktan oluşmaktadır ve 2 blokta çalışmalarını sürdürmektedir 16 derslik 4 laboratuvar, sosyal ve sportif alanlar ve bir yemekhaneden oluşan okul 314 öğrenci kapasite yer almakta ancak şu an 198 öğrenci ile çalışmalarını yürütmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve ailesine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından plaket takdim edildi. Ardından davetlilerle ile birlikte okulun açılışını törenle gerçekleştirdi. Açılış töreninde Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, annesi Huriye Boydak, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen yetiştirme ve geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı J. Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ak Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, resmi kurumları müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu yer aldı .