Esnafın Dışarı Masa Çıkarması İçin Komite Kurulacak

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, dışarı masa çıkarma uygulamasıyla ilgili olarak esnafın da yer aldığı bir komite kuracaklarını belirtti.

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti.

Başkan Hamdi Sedefçi’nin makamında gerçekleştirilen görüşmede Sedefçi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri bir süre fikir alışverişinde bulundu. Başkan Sedefçi, Edirne’ye gelen ziyaretçi sayısında artış olsa da, esnafın sıkıntısının bitmediğini ifade ederek, esnafı hijyenik olmaları ve gramaja uymaları konusunda uyardı.

Görüşmede, esnafın masalarını dışarı çıkarmaları konusu da gündeme gelirken, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İki haftadır Edirne’yi geziyorum, bölgesel alınan kararların çok doğru olmadığını gördüm. Aynı bölgede iki caddenin bir tarafındaki esnaf yoğun iş yapıyor ama diğer esnaf onun yarısından daha az iş yapıyor. O zaman yoğun iş yapan esnafın fiyatıyla diğer esnafın fiyatının aynı olması doğru değil diye düşünüyorum. Bunları esnaflarımızla konuşuyoruz. Bir komite kurucağız esnaflarımızla beraber. Kararı onlar verecekler biz uygulayacağız. Bizim için masa başı fiyatlardan alacağımız para çok önemli değil. Ben sistem kurulsun diye bu olaya girdim. Doğru bir sistemle doğru bir kazançla doğru bir yönlendirmeyle, kentimize gelen yerli-yabancı turisti mutlu göndermek ve daha çok turist gelsin diye bütün çabamız.”
Kaynak: İHA