Roman Mahallesi'nde Kutlu Doğum Coşkusu

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Roman mahallesinde Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl birincisi yapıldı.

Roman Mahallesi'nde Kutlu Doğum Coşkusu
Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı etkinlikte, katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Biga Şehitlik Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların katıldığı programa Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, MHP Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Gülşen, CHP İlçe Başkanı İsmail Işık. İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir, çok sayıda vatandaş katıldı.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Kutlu Doğum Haftası'nın insanlar arasındaki sevgi, saygı, kardeşlik, barış ve dostluk duygularının pekişmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu alanda ortaya koymuş oldukları heyecanı tüm Biga'ya yayma çaba ve gayreti içinde olduklarını anlatan Özkan, “Hafta kapsamında verilecek olan evrensel mesajın iyi anlaşılması, Hz. Muhammed'i sembolize eden, güzel ahlak, kardeşlik, sevgi ve barış gibi yüksek değerlerin iyi anlaşılması ve insan hayatına yön vermesi arzusundayız” dedi.

Çan’dan gelen Semazen ekibinin gösterisi, vatandaşları büyüledi. Ardından Mevlid-i şerif ve Kuran-ı Kerim okundu. Program, vatandaşlara keşkek ikramıyla sona erdi .
Kaynak: İHA