Gençler YÖK’ün Kalkmasını İstiyor

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, üniversite temsilcileriyle Anayasa toplantısı yaptı.

Gençler YÖK’ün Kalkmasını İstiyor
Türkiye Gençlik Konfederasyonu İstanbul Genel Merkezi 'nde yapılan toplantıya, İstanbul ve Türkiye 'nin çeşitli illerinden gelen 100 üniversitenin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ferudun Cevahiroğlu, “TBMM ve hükümetin başlatmış olduğu Anayasa çalışmalarını büyük bir memnuniyetle izliyor, takip ediyoruz ve destekliyoruz. Konfederasyonlar topluluğunun düzenlemiş olduğu TBMM Anayasa çalışmaları, komisyon görüşmelerine gençliği temsilen katıldım. Sizden gelen önerileri TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu 'ya ilettim. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Üniversite temsilcilerimizin en önemli isteği Yüksek Öğretim Kurumu 'nun (YÖK) kaldırılmasını Burhan Kuza 'ya ilettim” dedi.

Üniversitelerin ilim ve irfan yuvası olduğunu belirten Cevahiroğlu, “Ülkemizin güzide kurumlarıdır. YÖK, üniversitelerimiz üzerinde bir baskı unsuru uygulamaktadır. Üniversitelerimizin çağdaş, demokratik her şeyin düşünülebileceği ve konuşulabileceği bir ortam olmasını engellemektedir. Üniversite gençliği ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu mutlak suretle YÖK 'ün kaldırılmasını istemektedir. Bu isteği Sayın Burhan Kuzu 'ya ilettim. TBMM Anayasa Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da, 'Yeni yapılacak olan Anayasa da gençlerin desteği önemli. Yapılacak olan Anayasayı desteklemenizden dolayı teşekkür ederim. Bizde YÖK 'ü kaldırmayı, yerine daha şeffaf, daha demokratik bir kurum oluşturmayı düşünüyoruz. Üniversitelerimiz bizim gözbebeğimizdir ' ifadelerini kullandı. Anayasa da Türkiye 'nin bağımsızlığı her anlamda teminat altına alınmalıdır. Türkiye tam bağımsız olmalıdır. Yargısıyla, ekonomisiyle, dış politikasıyla iletişim ve ulaşımıyla tam bağımsız olmalı ve tam bağımsız kalmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA