Balkanlıoğlu: Birlik ve Beraberlik Muhafaza Edilirse Memleketin İtibarı Artar

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğin muhafaza edildiği sürece, memleketin itibarının yükseleceğini, Müslümanların ümidinin de bir kat daha artacağını söyledi.

Balkanlıoğlu: Birlik ve Beraberlik Muhafaza Edilirse Memleketin İtibarı Artar
Vali Balkanlıoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Müftülüğü'nün organize ettiği, sivil toplum kuruluşları (STK) ve cemaat önderlerinin bir araya geldiği toplantıda konuştu.

İslamiyet’in iyi, doğru yaşanması ve anlatılması gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, cemaat önderleri ve STK temsilcilerinin bir araya gelmesinin güzel bir olay olduğunu dile getirdi. Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Herkes kendi meşrebine göre bir yol izlemekte ancak hedef bir. Peygamberimizin kutlu doğumunun nisan ayında kutlanması gibi adet başlatıldı. En azından yeni nesiller bazı yeni şeyler duyuyor. Şimdi Avrupa’ya gittiğimizde Müslümanlığın hızla yayıldığını gördük. Ancak bundan rahatsızlık duyanlar cahil Müslümanları kurarak eylem yaptı. Bu da başka dinlerdeki insanların İslam dinine şüpheli bakmasına, kendilerini geriye çekmesine neden oldu. Bu nedenle İslamiyet’in çok iyi ve doğru yaşanması, anlatılması gerekiyor." Memleketin birlik ve beraberliği, kardeşliği açısından dünya Müslümanlarının rahat ve huzuru için güçlü olmanın gereğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Afrika ülkelerinden bile gelip ‘Türkiye bizi kurtaracak’ diye bekleyen insanların olduğunu duyuyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, çok çalışıp güçlendiğimiz sürece, nesillerimize de bu sorumluluğumuzu aktardığımız sürece daha da iyi olacağız. Memleketimizin itibarı arttıkça Müslümanların ümidi bir kat daha artıyor. Birçok yerde umutlarını Türkiye’ye bağlayan ülkeler var.” diye konuştu.

Müftü Vekili İsmail Yıldırım da Kutlu Doğum Haftası'nın en önemli ayaklarından birisinin Müslümanların kardeşliği olduğunu belirtti.

Yıldırım, "İnsanlar bu şuurla hareket ederlerse, kardeşliği beceremeyenleri güzel bir şekilde yola getirirlerse kardeşçe davranmaya devam ederlerse dünyaları da ahretleri de mamur olur." ifadelerini kullandı.