Ortaköy ve Laçin'de Açık Ceza İnfaz Kurumu Açılacak

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, atıl durumda bulunan Ortaköy ve Laçin'deki yatılı ilköğretim bölge okullarının , Açık Ceza İnfaz Kurumu yapılmak üzere Adalet Bakanlığına tahsis edildiğini bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde ceza infaz kurumlarında kapasite ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlanan Açık Ceza İnfaz Kurumu açılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı.

Ortaköy ve Lâçin ilçelerinde uzun yıllardır atıl durumda bulunan YİBO binalarının, kamu hizmetinde kullanılması amacıyla Adalet Bakanlığı'ndan talepte bulunulduğunu belirten Uslu, şunları kaydetti:

"Yapılan girişimler sonucu konu ilgili makamlarla da görüşülerek, tahsis konusu Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin'e iletilmiş ve iki ilçemizin de faydalanması için gerekli sözü almıştık. Sonraki süreçte Adalet Bakanımızın talimatı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aşdağul ve Narlı Beldemiz de uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan kamuya ait YİBO ve müştemilatını Milli Eğitim Bakanlığından devir veya tahsis talebinde bulunulmuştur. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'ya yaptığımız ziyarette konunun ayrıntıları görüşülmüş ve 11 Nisan'da da bakanlık makamının oluruyla tahsisler gerçekleşmiştir."

Uslu, çalışmaların tamamlanmasının ardından hem her iki binanın da uzun yıllardır atıl vaziyette kalmaktan kurtulacağını hem de Ortaköy ve Laçin'in ekonomisinin canlanacağını kaydetti.

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA