Memorial’den Sağlıklı Kalp Yogası

Memorial Antalya Hastanesi, Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya’da ‘Sağlıklı Kalp Yürüyüşü ve Sağlıklı Kalp Yogası’ düzenledi.

Memorial’den Sağlıklı Kalp Yogası
Yürüyüş ve yoga ile toplumda sporun kalp sağlığındaki önemine dikkat çekildi.

Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Sağlıklı Kalp Yürüyüşü’ için katılımcılar Konyaaltı Caddesi Müze karşısında toplandı. Burada katılımcılara üzerinde ‘Antalya Sağlıklı Kalp Yürüyüşü’ yazılı tişörtler dağıtıldı. Spor kıyafetlerinin üzerlerine tişörtleri giyen katılımcılar, ısınma hareketlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun ritimli müziği eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Konyaaltı Caddesi’nden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kadar süren yürüyüşte katılımcılar, kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla ‘Spor Yap Sağlıklı Yaşa Antalya’, ‘Doğru Beslen, Düzenli Spor Yap’, ‘Kalbinizi Sevin’, ‘Spor Yapın, Sağlıklı Beslenin’ yazılı dövizler taşıdılar. Yürüyüşe kadın ve çocukların yanı sıra yaşlıların da katıldığı görüldü.

Toplumda kalp sağlığı için spor yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Karaalioğlu Parkı’nda hazırlanan yoga alanında devam etti. Yürüyüşü tamamlayanlar, kendileri için park içine serilen matların üzerine oturdu. Daha sonra katılımcılar, uzman Neslihan İskit önderliğinde yaklaşık 40 dakika yoga yaptılar. Yogaya parkta spor yapan vatandaşlar da katıldı.

Yürüyüş yapanlar ise yogayı ilgiyle izledi. Katılımcılardan Sevcan Özdemir, kalp sağlığı için yürüyüş ve yoganın önemli olduğunu ifade etti.

Yürüyüşe katılan Ayşe Çetin ise, sağlıklı bir yaşam için herkesi spor yapmaya davet etti.

“MEMORİAL BİLİNÇLENDİRİYOR”
Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Uğur Genç, bu tür etkinliklere çok önem verdiklerini belirterek, “Bu hafta Kalp Sağlığı Haftası. Ülkemizde fazla kalp hastaları var. Bunların çoğu da gizli kalp hastalıklarıdır. Bunun farkında değiliz. Bu nedenle yürüyüş ve yoga ile halkımızın kalp sağılığına dikkatini çekmek istedik. Katılım çok güzeldi. İnsanların daha fazla sağlığına önem vermesini ve spor yapmasını istiyoruz. Memorial olarak halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Sevim Şuekinci ise, dünyada en çok ölüm sebebi oluşturan hastalıkların başında halen kalp hastalıklarının geldiğini hatırlatarak, “Bu konuya dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Katılımcılara teşekkür ediyoruz. Halkımızın düzenli spor yapma adına bir damla katkımız olmuştur. İnşallah bundan sonra devamı gelir” şeklinde konuştu.

KALP SAĞLIĞI İÇİN GÜNDE 15 DAKİKA YOGA
Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, güzel bir yürüyüşün üzerine yoga yaptıklarını söyledi.

Sönmez, “Yaptığımız yoga kalp sağlığı için düzenlendi.

Yoga kalbi yavaşlatır. Biz insanlara ilaç vererek yavaşlatıyoruz, burada ilaç vermeden beden ile kalp ritmi yavaşlatılıyor. Vatandaşımıza spor yapın diyoruz, aşırı yapıyorlar. Ortopedik travmalar ortaya çıkıyor. Yoga her ne şekilde yapılırsa yapılsın zararı olmaz. Herkesin günde 15 dakika yoga yapmasında büyük fayda var” diye konuştu.

Yürüyüşe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Uğur Genç, Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Sevim Şuekinci, Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve vatandaşlar katıldı .
Kaynak: İHA