Yenipazarda Çocuk Oyunları Şenliği

Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği’ büyük bir katılım ile şehir stadyumunda kutlandı.

Yenipazarda Çocuk Oyunları Şenliği
3. kez yapılan şenlikler, önceki yıllara göre daha organize, daha düzenli olduğu gözlenirken şenliklere Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, İlçe Jandarma Komutanı Metin Öztaş, İl genel Meclisi üyesi Ünal Sarıoğlu ile protokol üyeleri ve ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliğinde güzel velilerde anıların canlandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu; “Şenliğimizde sırasıyla gerçekleştirilen yakar top, halat çekme, çember çevirme, felek (topaç) çevirme, dokuz kiremit, mendil kapmaca, çuval yarışmaları ve ip atlama gösterilerinde çocuklar doyasıya eğlenirken, coşku ve neşeleri görülmeye değerdi. Çocukların mutluluğu ve tazelenen anılar seyircilere Unutulmaz anlar yaşattı. Nostaljiyi yaşamanın verdiği mutluluk, heyecan, alanın her yerinde hissedildi, gözlendi” dedi.

Genişleyen şehirler, daralan oyun alanları, daralan sokaklar yüzünden yaşanamayan çocukluklar bu etkinlikle giderilmeye çalışıldı. Şehirlerin imar planları yapılırken çocuklar ve yaşlıların unutulmaması, şehirlerin buna göre düzenlenmesi bütün çocukların talepleri olduğu program sunucusu tarafından da etkinlikte sık sık dillendirildi .
Kaynak: İHA