Barışın Simgesi Zeytin Fidanları Törenle Dikildi

Kilis'te 14 bin Suriyelinin barındığı konteyner kentte, Suriyeli öğrenciler ile protokol üyeleri, barışın simgesi olan zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Barışın Simgesi Zeytin Fidanları Törenle Dikildi
Konteyner kentte bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kreşinin ismi, Zeytin Kreş ve Anaokulu olarak değiştirildi. Zeytin Kreş ve Anaokulu’nun yan tarafındaki arazide düzenlenen törenle de, Suriyeli çocuklar ile protokol üyeleri tarafından zeytin fidanı dikildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve diğer protokol üyeleri, Suriyeli çocuklarla birlikte tek tek zeytin fidanı dikti. Suriyeli minik çocukların zeytin fidanı dikim törenindeki sempatik hareketleri, protokol üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kendileri için bugünün mutlu bir gün olduğunu ifade ederek, “Çünkü Suriyeli kardeşlerimizle kardeşliğimizi ve dostluğumuzu daha da pekiştirecek etkinlik için buradayız. Konteyner kentte kalan ve burada eğitim gören Suriyeli ana sınıfı öğrencileriyle birlikte; dostluğun, sevginin, kardeşliğin sembolü olan zeytin fidanını dikmek üzere bir araya geldik. Anaokulunun bahçesine, Türkiye ve Suriye vatandaşlarının birlik, beraberlik, kardeşlik ve komşuluk ilişkisi içerisinde yüzyıllarca, dostça bir ve beraber olarak yaşamalarını temin etmek ve bunu da tescillemek amacıyla bir araya geldik. Biliyorsunuz zeytin ağacı binlerce yıl ayakta kalabiliyor. Bugün öğrencilerle ve Kilis'ten gelen il müdürleriyle dostluk ve sevgi içerisinde ağaçları bugün burada diktik. Biz ümit ediyoruz ki bu ağaçlar büyüdükçe iki halk arasındaki sevgi ve dostluk da büyüyecek. İnşallah bu ağaçlar sevginin, dostluğun, kardeşliğin sembolü olmaya devam edecek. Suriye'de de en kısa sürede bir istikrar, huzur ve güven ortamı sağlanacak. Suriyeli çocuklar da bizim oradaki sevgi elçilerimiz olacak. Bizim dostlarımız olarak bir ve beraber olarak yaşamaya devam edecekler. Buradaki günlerini hiçbir zaman unutmayacaklar. Böyle olacağına yürekten inanıyoruz. Dostluk, kardeşlik fidanlığının her iki ülkeye de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA