Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Yıl Dönümü

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dinar İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, 155 Polis İmdat hattı ile güvenlik hizmetlerinin vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.

Türk halkının asla umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini anlatan Yapar, "Görev alan ekiplerimiz bir ihbar veya şüphe üzerine takip edecekleri konu nedeniyle neyle karşılaşacağını tam olarak bilmeden, cesaretle üzerine gitmekte, belki gecenin geç saatlerinde karanlığa gizlenen ve niyetleri tam olarak bilinmese de kandırılan bir takım talihsizlerin oyununa geldiği görülmektedir. 168 yıllık süreçte vaktiyle korkulan, değişik isimlerle anılan örgütlerle mücadele sıralarında ağır bedel ödemiş, ama bu yasa dışı örgütlerden son olarak çok azı kalmış, diğerleri tarihe nefretle kazınmışlar ve yok edilmişlerdir. Türk halkı asla umutsuzluğa kapılmadı, büyük devlet, güçlü devlet, güçlü Türkiye ideallerimiz hep var olmuş ama mensuplarımız bu uğurda çok sayıda şehit vermiştir. Devletimizin ve milletimizin selameti için hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken geride kalan dul ve yetimlerine şükranlarımızı belirtir, emekli gazilerimizi minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula ise, sağlık ve eğitimin sürdürülebilmesi için güvenliğe ihtiyaç duyulduğunu, güvenliğin olmaması halinde ise sürdürülebilirliğin imkanı olmadığını kaydetti.

'Toplumda huzurlu yaşayabilme, sokağa rahat çıkabilme, sokakta rahat gezebilme, geleceğe bu konuda daha rahat bakabilmek ve bunlardan emin olabilmek çok önemlidir' diyen Kula, "Türkiye’de bu görev belediye sınırları içerisinde polis teşkilatına, belediye sınırları dışında ise jandarma ekiplerine düşüyor. Türkiye eğitimde çok üst düzeylere geldi. Önceleri ortaokul mezunları ilçe emniyet müdürlüğü yaparken bugün polis teşkilatımızın neredeyse yüzde 70'i Yüksekokul mezunu oldu. Emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum her ne kadar polis sayımız az da olsa görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Ben buradan Türk Polis Teşkilatı'nın 168. yılını kutlar tüm polislerimize görevlerinde başarılar dilerim” diye konuştu.

Daha sonra tören, Şakirünver İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösteri ekipleri tarafından davetlilere gösteriler sunulması ile devam ederken tören, davetlilere yapılan ikramlarla sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asil Aydın, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Galip Uluağaç, CHP İlçe Başkanı Mevlit Er, Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA