Vali Ali Kolat’tan Türkçe Olimpiyatı’na Destek

Kırıkkale’de 11 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 11. Türkçe Olimpiyatları için organizasyon mütevelli heyeti, Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti.

Türkçenin yaygınlaştırılması için etkinliği önemsediklerini belirten Kolat, valilik olarak olimpiyatlar için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

Anadolu Genç İşadamları (AGİAD) koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 11. Türkçe Olimpiyatları Dernek Başkanı Musa Aksoy, işadamları ve mütevelli heyet, Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kolat, valilik olarak olimpiyatlar için gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Etkinliğin il il gruplandırıldığını vurgulayan Kolat, 11. Türkçe Olimpiyatları’nın Kırıkkale’de yapılacağından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Etkinliğin 11 Haziran 2013 Salı günü Başpınar Stadyumu’nda gerçekleşeceğini açıklayan Kültür Şöleni Genel Koordinatörü Hayrettin Kaya, “AGİAD üstlendiği dev organizasyona 25 ülkeden 80 öğrenci katılacak. Programa yaklaşık 30 bin Kırıkkalelinin katılması bekleniyor.” dedi.

Şölenin hazırlıklarının şimdiden başladığını açıklayan Kaya, 11 Haziran 2013 Salı günün Kırıkkale halkı için ayrı bir önem taşıyacağını söyledi.