Köy Kadınları El Sanatlarını Önce Geliştirdi Sonra Sergi Açtı

İl Özel İdaresi ile Nilüfer ve Osmangazi Kaymakamlıklarınca yürütülen Doğancı-Dağyenice-Atlas Köy Kadınları Girişimcilik Projesi eğitimleri tamamlandı.

Köy Kadınları El Sanatlarını Önce Geliştirdi Sonra Sergi Açtı
Kursu tamamlayan köylü kadınlar öğrendikleri sanatlarla Mahfel Kafe’de sergi açtı.Sergi açılışına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, köylü kadınları, gayretlerinden dolayı tebrik ederken, "Önce sizi tebrik ediyorum, evlerinizde miskin miskin oturup, uyuşuk uyuşuk oturup ömür tüketmek, zaman öldürmek yerine, üretmeye, hizmet etmeye, hem evinize, hem eşinize, hem ailenize, hem de köyünüze faydalı oluyorsunuz.” dedi.

Dağyenice, Doğancı ve Atlas köylerinin Son iki yıldan bu yana her alanda başarılı işler yaptıklarını anlatan Harput, “Yakın bir zamanda il merkezinde Özel İdare olarak bir satış merkezini devreye sokacağız. Sizin tüm ürünlerinizi bizzat sizden alıp, orada sizin adınıza pazarlayacağız. Çalışmalar bir hayli ilerledi.” şeklinde konuştu.

Köylü kadınların, bu tür ürünlerle ayrıca, geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi gördüğünü anlatan Harput, her zaman destekçileri olacağını sözlerine ekledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de 3 yılı aşkın süredir Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde devam eden eğitimin büyük ilerleme kaydettiğini belirterek, “Köylü hanımlarımızın el sanatlarını turizme kazandırmak, ailelerine gelir getirici, destek olucu faaliyetlerin bugün Sonuna geldik. Hanımlarımız, bu kurs sayesinde edindikleri mesleklerini gelecekte ailelerinin geçimlerine en güzel şekilde kullanacaklardır.” diye konuştu.

Atlas Köy Kadınları Dayanışma Derneği kurucusu Elmas Turpçu ise İl Özel İdaresi yetkililerinin, eski motifleri beğenerek kendilerini bu konuda teşvik ettiklerini belirterek, “Sayın valimiz bize ekmek makinemizi verdi. Kaymakamımız fırınımızı yaptı. İl Özel İdaresi çok arkamızda durdu, bu sayede kabuğumuzu kırıp, erkeklere dur biz çalışacağız diyebildik, başka zaman diyemezdik.” şeklinde konuştu.