Bugiad Başkanı Er: Bu Rakamlarla Hedefe Ulaşmamız İmkansız

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Türkiye'nin 2.2 büyüme oranı ile hedefine ulaşmasının imkansız olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2012’de kişi başına düşen gelir 10 bin 504 dolara yükseldi. Gelişmeleri değerlendiren BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Türkiye’nin başarılı ve istikrarlı ekonomi yönetimi ile büyümeyi daha da artıracağına inandığını belirtti.

Büyümenin beklenenin altında gerçekleştiğinin altını çizen Er, şunları kaydetti: "Türkiye’nin yüzde 9,5 ve yüzde 8,5’ten sonra 2012 yılında yüzde 2,2 büyüme göstermesi inişin beklenenden sert bir iniş olduğunu gösteriyor. Cari açığı düşürme adına atılan adımlar büyüme trendini de düşürmüştür. Bütün büyük ekonomilerin krizin pençesinde boğulduğu bir ortamda Türkiye’nin pozitif büyüme gösterip yüzde 2,2 büyümesi tabii ki başarıdır. Fakat bizim 2023, 100. yıl hedeflerine bu büyüme rakamları ile ulaşabilmemiz imkansız."Türkiye için asıl olanın büyüme olduğunu söyleyen Er, "Diğer bütün argümanlar, tedbirleri elden bırakmadan büyüme endeksli yapılanmalıdır. Önümüzdeki hedefleri tutturmak çok zor olmayacaktır. Bunu gören derecelendirme kuruluşları da bunu teyit ederek Türkiye’nin notunu artırmışlardır." diye konuştu.