Tarihi Cami İskilip Girişine Kurulacak

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer’in girişimleri 9.5 aradan sonra Edremit’ten geri getirilen 85 yıllık tarihi cami ilçe girişine kurulacak.

Tarihi Cami İskilip Girişine Kurulacak
1928 yılında ahşap geçme tekniğiyle yapılan ve 2004 yılında Edremit’e götürülen tarihi cami geçtiğimiz günlerde ait olduğu İskilip’e getirilmişti. Caminin İlçe Tarım Müdürlüğünün karşısında bulunan arsaya kurulumundan önce belediye ekipleri bölgede zemin ve fizibilite çalışmalarını tamamladılar. Zeminde uygulanacak olan tabliyeden sonra ahşap cami İskilip Belediyesi restorasyon ustaları tarafından kısa sürede kurularak ibadete ve ziyarete açılacak. Şehir girişine önemli bir estetik özellikde kazandıracak olan caminin etrafında çevre düzenlemesi çalışmaları da kurulumdan sonra yapılacak.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer tarihi, doğal ve geleneksel dokuyu korumak adına önemli adımlar attıklarını, ilçenin çoğu yerinde restorasyon çalışmalarının tamamlandığını, yeni alınan gayri menkullerle uygulamaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Başkan Sezer, ahşap caminin ilçeye getirilmesinden dolayı İskiliplilerin memnuniyetlerini dile getirdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA