Manavgat Müftülüğünden Kadınlar Günü Semineri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Manavgat Müftülüğü tarafından, 'İletişim Ailede Başlar' adlı konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak İletişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba katıldı

Programa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daire müdürleri, Kuran Kursu öğreticileri, Din Görevlisi İmam Hatipler ile bin kadar vatandaş katıldı.

Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “Toplumun temel dinamiği olan aile konusunda hem Antalya müftülüğü hem de ilçe müftülüklerimiz olarak gereken önemi veriyoruz. Her ay bir konuk getirmek suretiyle halkımızı ve personellerimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Fatih Akbaba hocamız bizi kırmadı buralara kadar geldi. İnşallah aile kurumunu yeniden eski günlerindeki atmosferine getireceğiz. Diyanet olarak halkımızın hem dini hem sosyal sorunlarında emrindeyiz“ dedi.

Evlilikte bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu, aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğunu dile getiren Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğuna değindi. Özellikle yeterince birbirini tanımadan aile kuran çiftlerin, iletişim eksikliği nedeniyle kısa süre sonra boşanmaya sürüklendiğini vurgulayan Fatih Akbaba, dış görünüşe bakarak evlenen çiftlerin daha çabuk boşanma aşama aşamasına geldiğini söyledi.

“Gönül gözünü bıraktık. Artık dünya gözüyle bakıyoruz” diyen iletişim uzmanı, “Özellikle hanımefendiler bir erkekten hoşlandıklarında hemen görüntüye kapılırlar. Anne sorar, ‘Kızım bu oğlan nasıl biri.’ Kız cevap verir, ‘anne çok yakışıklı der.’ Oysa anneler kişiliğini ve ahlakını sormaktadır. Bireylerin niçin ve neden sorularının cevabını bilmeden evlilik yaptığı görmekteyiz” dedi.

MUTLULUK BİREYSELDİR HUZUR KAMUSALDIR!

İletişimde amacın mutlu olmak ve mutlu etmek olduğunu belirten Fatih Akbaba, “Mutlu edersen mutlu olmayı hak edersin. Aile huzuru tüm bireylerin mutlu olduğu ortamlarda geçerlidirç Zira mutluluk bireyseldir huzur kamusaldır, geneldir. Hiçbir mutluluk insana altın tepsi içinde sunulmaz” diye konuştu.

Gereksiz ve yersiz kıskançlığın ilişkileri yıprattığını ifade eden Akbaba, evlilikte mutluluğun anahtarına, dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk sahibi bireylerin ulaşabileceğini söyledi.

Konuşmasında ardı ardına tavsiyeler sıralayan Akbaba, anne ve babaların, yeni aile kurmuş çocuklarının işlerine karışmamalarını öğütledi.

Fatih Akbaba, “Diyanet mensuplarının kendilerini sürekli halkla içiçe tutmak suretiyle sorunlarla yüzleşmeyi hem kendilerine hem de halkımıza öğretmeleri gerekir. Diyanet kurumu eğitime son dönemde hız verdi. Bu konuda Diyanet İşleri başkanı Sn. Mehmet Görmez hocamızın kuruma getirdiği yepyeni vizyonun etkisi olduğu gerçeğinden hareketle Diyanet mensuplarının taşrada da bu eğitimleri artırması gerekir. İyi ki Manavgatta’yız iyi ki sizlerleyiz” dedi.

BUGÜN KAHVELER BEYDEN Esprili anlatımıyla seyircileri tebessüm ettiren, Fatih Akbaba, beylere özel ürettiği mutluluk formüllerini de açıkladı.

Erkeklerin kesinlikle eve iş getirmemeleri gerektiğine vurgu yapan iletişim uzmanı Akbaba, “Eve gelince cep telefonlarınızı 15 dakika kapalı tutun. Ailenizle ilgilenin. Eğer yapabiliyorsanız akşam yemekleriniz iki saatte yiyin” dedi.

Eşiyle sorun yaşayan erkeklere bir kahve formülü söyleyen Akbaba, “Ona bir gün güzel bir kahve yapın. İçine biraz çikolata biraz fındık rendeleyin. Eşiniz mutluluktan havaya uçar. Sizin onu gerçekten sevdiğinizi anlar” diyerek erkeklerin bu tür şeyleri yaparak eşlerini daha iyi anlayıp onların beklentilerini keşfedebileceklerine değindi. Televizyon dizilerinin fazla seyredildiğini de sözlerine ekleyen Fatih Akbaba, söyleşisini bir hikaye anlatarak tamamladı.

FATİH AKBABA KİMDİR? 1975 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. 1998 yılı Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Başbakanlık Basın Müşavirliği ve BM Dünya Sağlık Örgütünde görev yaptı. Gazi Üniversitesinde öğretim elemanı olarak çalıştı. Başucu Denemeleri, Huzurlu Aile Formülleri ve İletişim Ailede Başlar kitaplarının yazarıdır. İmaj A Dergisinin editörü ve başyazarıdır. Akademisyen, yazar ve iletişim uzmanı olan Akbaba, kişisel gelişim alanında ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlara katılmaktadır .
Kaynak: İHA