Vali Tapsız’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Süleyman Tapsız, Birleşmiş Milletler Genel kurulunda 1977 yılında alınan kararla 8 Mart tarihinin “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırıldığını söyledi.

Vali Tapsız, Türk kadını kurulan ilk Türk Devletlerinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında olduğunu,Türk toplumunda hak ettiği değeri gördüğünü belirterek, “Ancak, toplumumuzun bazı kesimlerinde bizleri doğuran, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlarımızın farklı muamele görmesine, cinsel ayrıma tabi tutulmasına şahit olmaktayız. Bunun temelinde cehalet yatmaktadır.Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte toplumsal hayatımızdaki yerini de almıştır. Devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, “ Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Kadınlarımız, savaş hayatında, tarım hayatında maişet hayatında erkeklerimizle, yarım adım geride kalmayarak yürüdüler” demek suretiyle toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve onları birçok dünya devletinden önce medeni ve siyasi haklarına kavuşturmuştur”dedi.

Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile olduğunu vurgulayan Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu husus göz önüne alındığında, toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Devletimizin sosyal ve iktisadi alanda kalkınması ancak kadınlarımızın da üretime katılmasıyla mümkündür. Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde bulunan ülkemizde kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Bu düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınlarımızın da mevcut sıkıntıları daha da azalacaktır. Bu duygularla, tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA