Şırnak’taki Billboardlara Çirkin Saldırı

AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan etkinliklerin yer aldığı 15 ayrı noktadaki billboardlar kimliği belirsiz, yüzü maskeli bir grup tarafından kundaklanıp parçalandı.

Şırnak’taki Billboardlara Çirkin Saldırı
Şırnak Belediyesi’ne ait olan ve Fx Medya Grup tarafından işletilen billboardlara yapılan saldırı tepkiyle karşılandı. Fx Medya Grup yetkililerinden Cengiz Yardımcı, Şırnaklı biri olarak bölgede yatırım yapmak için herhangi bir heveslerinin kalmadığını, BDP’ye ait afişleri billboardlara astıklarında emniyetin gerekçeli kararlarla billboardları söktürdüğünü, AK Parti’nin afişlerini billboardlara astıklarında da kimliği belirsiz yüzü kapalı gruplar tarafından billboardlarının kırıldığını söyledi.

Bu nedenlerle iş yapamaz hale geldiklerini belirten Yardımcı, Şırnak’ta AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan bir proje kapsamında 15 ayrı billboardın 2 haftalığına kiralanarak afişlerin asıldığını ve bunların kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını kaydetti.

Yardımcı, asılan afişlerin içeriğinin kine, nefrete, tahrike yol açmadığını dile getirdi. Yardımcı, “Hükümetin, PKK, BDP ile görüşmeleri olumlu bir havada gerçekleşirken bu tür provokatif olaylara halkımızın izin vermemesi ve oluşan bu çözüm sürecine BDP, Kandil, PKK nasıl destek veriyorsa, halkımızın da destek çıkması ve sahiplenmesi gerekirken, bu tür çirkin saldırılar bizleri üzüyor. Emniyetin verdiği bilgilere göre MOBESE kameralarından elde edilen görüntülerde yüzü maskeli kişilerin bu olayı gerçekleştirdiğini öğrendik” dedi.

Bu tür olayları kınadıklarını belirten Yardımcı, bir daha böylesi olumsuzlukların yaşanmaması temennisinde bulundu .
Kaynak: İHA