Siirtli Stk'lardan Barış Sürecine Destek

Siirt'te Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı'nda bir araya gelerek ildeki sorunlara ilişkin bir rapor hazırladı.

Siirtli Stk'lardan Barış Sürecine Destek
Toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yapan TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, öncelikli sorunun başlatılan barış sürecinin desteklenmesi olduğunu belirtti.

Toplantıya katılan bütün STK temsilcilerinin ortak olarak buluştuğu noktanın huzur ve barışın gelmesinin önceliği olduğun belirten Kuzu, "Huzur ve barışın olmadığı yerde yatırımda olmaz. Ekonomik hayatta can çekişir. Bu nedenle toplantıya katılan bütün STK temsilcileri ile birlikte ilimizin ve bölgemizin en acil ve hayati konusunun öncelikle akan kanın durması ve ilimize bölgemize ve ülkemize huzur gelmesi noktasında buluştuk. Bu nedenle öncelikle Sayın başbakanımızın başlattığı barış sürecinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

İlin sorunlarını da görüştüklerini belirten Kuzu, "Başbakanımızı bekliyoruz. İlimizde faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını davet ederek, kentimizle ilgili kısa öz bir rapor hazırlamayı amaçladık. Bütün katılımcı kuruluşlarının ortak görüşünü içeren en önemli sorunları özet olarak dile getiren bir raporu hazırlayarak Sayın Başbakanımıza ve diğer bakanlarımıza sunacağız” diye konuştu

Toplantıya TSO Başkan Vekilleri Nedim Kuzu, Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Bilim, Siirt İş Adamları Derneği Başkanı M. Faruk Pamukçu, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Tümsiad Siirt Temsilcisi Cengiz Üstün, Kurtalan İşadamları Dernek Başkanı Emin Aydın, Kurtalan TSO Meclis üyesi Faruk Seven, Kurtalan Huzuru Sevenler Derneği Başkanı Adil Uyanık,Baykan Ziraat Odası Başkanı Fethullah Tardu, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mansur Özkılıç, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Naci Arık ve TSO Meclis üyeleri katıldı

Kaynak: İHA