İnternet Üzerinden Otomobil Dolandırıcılığı İddiasına 5 Tutuklama

Çorum’da internet üzerinden otomobil dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnternet Üzerinden Otomobil Dolandırıcılığı İddiasına 5 Tutuklama
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri bir ihbar üzerine internet üzerinden oto alım-satımı yapan şüphelilere yönelik çalışma başlatmış, 8 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından 5 Mart Salı günü operasyon düzenlenmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı organizesinde yapılan operasyonda Çorum’da 12, Kastamonu’da 2 olmak üzere 14 ayrı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu ve 120 polisin katıldığı operasyonda Çorum’da internet yoluyla otomobil dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen 12 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7’si serbest bırakılırken, H.G. S.M., H.K. Y.Ş. ve H.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevinden yönetildikleri iddia edilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda senet, oto alım satım sözleşmesi, sahte kimlik il vekaletnameler ele geçirilmişti .
Kaynak: İHA