''Şımarık Kral'' gitti ''Kral'ın gözyaşları'' geldi

Radikal gazetesinin Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, Ürdün Kralı 2. Abdullah İbn Al Hussein hakkında dikkat çeken bir anektod paylaştı.

''Şımarık Kral'' gitti ''Kral'ın gözyaşları'' geldi
Ürdün Kralı 2. Abdullah İbn Al Hussein, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Ankara 'da Anıtkabir 'i ziyaret etmiş, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Kral 2. Abdullah, duygulanarak gözyaşlarını tutamamıştı. Kral 2. Abdullah 'ın gözyaşlarıyla çekilen fotoğrafı ise birçok haber sitesine manşet olmuştu. Kral 2. Abdullah 'ın Ankara ziyareti ve çok konuşulan gözyaşları ardından Radikal gazetesinin Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek dikkat çekici bir anektod paylaştı.

CNN Türk ekranlarında Ürdün Kralı 'nın Ankara ziyaretini ve gözyaşlarını değerlendiren Deniz Zeyrek 2002 yılındaki bir hikayesini anlattı. Eski Cumhurbaşkanı Ahmed Necdet Sezer ile birlikte 2002 yılında Amerika 'ya gittiklerini hatırlatan Zeyrek, 'Sezer 'in ilk görüşmesi Ürdün Kralı 'yla idi. Ancak o zaman bir tuhaflık oldu ve o görüşme iptal edildi. Sonra araştırdık ki; Kral, Sezer 'in kendi bulunduğu yere gelmesini istemişti. Sezer 'de bunu reddetmişti ' dedi. Sezer 'in bu kararından dolayı görüşmenin iptal edildiğini anlatan Zeyrek, 'O zaman hatırlıyorum; Posta gazetesi 'Şımarık Kral ' diye manşet atmıştı. Böyle de bir anısı var kendisinin. Oradan buraya gelmesini önemli bir değişim olarak görebiliriz ' ifadelerini kullandı.