Siber Saldırılara Karşı Güvenlik Paneli Düzenlendi

Güngören Belediyesi, siber saldırılara karşı güvenlik tedbirleriyle ilgili üniversiteli öğrencileri bilgilendirdi.

Siber Saldırılara Karşı Güvenlik Paneli Düzenlendi
Belediye Başkanı Yücel Karaman, siber saldırılara karşı ülke olarak önlem alındığını ancak kullanıcıların yine de tedbirli olması gerektiğini anlattı.Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü Elektrik Elektronik Fakültesi konferans salonunda, 'Kamuda Siber Güvenlik Teori ve Uygulamalar' adlı panel düzenlendi.

Panele, Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanı Hüseyin Kurşun ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde, siber savaşlar, ulusal siber güvenlik, internet ve siber saldırılarla nasıl mücadele edilmesi konusunda bilgiler verildi.

Panelde konuşma yapan Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, “Günümüzde artık bütün yazılımlar web tabanlı olmaya gidiyor. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Her ne kadar bu çalışmalar yapılsa bile önlemi yine de alınmalı. Ülkeler bazında bu sistemleri kuracak organizasyonlar yapılıyor. İşleri güçleri başka milletlerin bilgilerini çalmak, bunun için uğraşıyorlar. Bunun alt yapısı olsa bile sizler önlem almalısınız. Ülkemizin potansiyeli, bu çalışmaları dünya çapında yapmaya yeterli. Yazılımları yapabiliyoruz artık. Üniversitelerimiz artık bilimle uğraşıyor. Bu tür projeler çok daha başarılı oldu. Gençlerimiz, eskiye nazaran daha başarılı. Bu projede amaç siber güvenlikle ilgili farkındalık sağlamak ve konuyla ilgisi olanları bilgilendirmek.” ifadelerini kullandı.