Türkiye'nin İlk İş Kadınları Heyeti Brezilya'da

Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Türk iş kadınları bir ilke imza atıyorlar.

Türkiye'nin İlk İş Kadınları Heyeti Brezilya'da
Türkiye'nin önde gelen 23 iş kadınının katıldığı Türkiye-Brezilya İşkadınları Ticaret ve Yatırım Heyeti ticari görüşmelerde bulunmak üzere Brezilya'ya geliyor. 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan program Türkiye'den yurt dışına açılan ilk kadın iş heyeti olma özelliğini taşıyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye-Brezilya İş adamları Derneği (ASEBT) ve Sao Paulo Sanayiciler Federasyonu (FIESP) tarafından organize edilen programda yaklaşık 300 iş görüşmesi yapılması hedefleniyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye'ye gelen Brezilya Dış Ticaret Müsteşarı Tatiana Prazeres ve beraberindeki heyetin girişmeleriyle düzenlenen programda Türk işkadınları yetkililerden Brezilya hakkında bilgi alacak.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Prazeres'in davetlisi olarak başkente gidecek olan heyetin Brezilya'da üst düzey karşılanması bekleniyor. Brezilya medyasının da ilgisini çeken programın iki ülke ilişkilerine ayrı bir derinlik ve renk katması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Sao Paulo Başkonsolosluğu'nun da katkı verdiği programa davet edilen kadın Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in ise katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi .