Ak Parti'nin Organize Ettiği 'siyaset Akademisi' Başladı

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen ve Konya İl Başkanlığı’nın koordinesindeki Siyaset Akademisi “Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2” eğitimleriyle başladı.

Ak Parti'nin Organize Ettiği 'siyaset Akademisi' Başladı
Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’ndaki kursun açılış programına AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Yönetimi, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkan ve yönetimleri ile çok sayıda kursiyer katıldı.

“AK PARTİ İLE SİYASET ALGISI DEĞİŞTİ” Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti ile artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığının altını çizdi. 10 yıl öncesine kadar Türkiye’de siyasetin söz verilip verilen sözlerin unutulduğu bir alan olduğunu kaydeden Başkan Sorgun, “Partimiz tarafından başlatılan Siyaset Akademileri’ne hangi görüş ya da partiden olursa olsun herkes başvuruyor, eğitim alıyor. Daha önce de Konya merkezin yanı sıra Beyşehir’de, Akşehir’de ve Ereğli’de akademiyi düzenledik. Şu anda Doğanhisar’da da eğitimler sürüyor. Amacımız ülke siyasetine katkı sağlamak. İnşallah eğitimlere katılan vatandaşlarımız da akademiden azami bir şekilde faydalanır ve ülkesine milletine hizmet etmenin mutluluğunu yaşar. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki AK Parti ile birlikte artık siyaset eskisi gibi aldatan ya da aldanan bir alan değildir. Bugün Sayın Başbakanımız, temel atma törenlerinde tesisin açılacağı yılı veya gününü değil açılışın saatini dahi veriyor. İşte AK Parti’nin siyasete getirdiği seviye bu. Türkiye’de siyaset algısı AK Parti ile değişmiştir. Bu başarı hepimizindir. Bu yıl akademi için belirlenen ‘Lider Ülke Türkiye’ sloganı da boşuna belirlenmiş değildir. Bugün Ortadoğu’nun hangi ülkesine gitseniz Türkiye’yi bölgenin lider ülkesi görüyorlar. Bizler de buna göre hareket etmeye devam etmeliyiz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da Türkiye’de siyaset yapmanın zorluklarından söz ederek, “Bu ülkede siyaset yapmak çok zordur. Ancak AK Parti, yılların alışılagelmiş siyaset yapmanın dışında siyasete bir seviye, kalite ve ekol de getirdi. Akademi, bunun en büyük göstergesidir. Doğru amelden önce doğru inancın olması gerekiyor. Doğru inanç için ise doğru bilgi şarttır. Demek ki doğru iş yapmanın başında doğru bilgiye ihtiyacımız var. AK Parti’nin yapmaya çalıştığı da budur. Doğru amel için doğru bilgiyi en doğru yerden alıyoruz. Başarımızın sırrı da budur” diye konuştu.

“VİZYONER İNSAN ÜLKESİNE FAYDA SAĞLAR” Protokol konuşmalarının ardından 8 hafta sürecek eğitimlere geçildi. Akademide ilk dersi “Deneyim ve Vizyon Paylaşımı” başlığı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek verdi. Bu yıl akademi eğitimleri için belirlenen ‘Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler’ sloganını önemsediğini dile getiren Başkan Tahir Akyürek, “Türkiye lider ülke olacaksa yerel yönetimlerin de bunda büyük payı olmalıdır. Altyapısını, üst yapısını, yollarını ve imarını çözen şehirler, Türkiye’nin liderlik sürecine büyük katkı yapacaktır. Türkiye’nin liderlik sürecine destek verme gibi bir vizyonu olmayan yerel yöneticilerin ise zaten ülkeye bir faydası olamaz. İşte siyaset akademileri, günümüzde vizyon sahibi insanların ortaya çıkarılmasına ve daha da yetişmelerine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Siyasete girmenin en önemli nedenin hizmet olması gerektiğinin altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ anlayışıyla yola çıkanın her zaman başarılı olacağını ifade etti.

Kendisine faydalı olmayan insanın çevresine ve ülkesine de fayda olamayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “İnsan, gerçekten halka hizmet etmenin hakka hizmet anlamına da geldiği duygusuyla hareket etmeli. Öncelikle bir gayeniz olmalı ve gayeniz de tabii ki her zaman ülkenize, milletinize ve şehrinize hizmet etmek olmalı. Yani gayenizi düzgün tutarsanız, sadece yaptığınız işte değil, normal yaşamınızda da başarılı olursunuz. Gayenizi belirledikten sonra yapacağınız şeyi planlayın. Bu aşamadan sonra kendinize bir program yapın ve son olarak da o işinizi sonuçlandırın. İşte bir işi doğru yapmanın sırrı bunlar olmalıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, sunumunun ardından kursiyerlerin sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Akyürek’e günün anısına Hz. Mevlana Türbesi’nin işlendiği bir tablo hediye etti.

HOCALI KATLİAMI FOTOĞRAF SERGİSİ İLE ANILDI Öte yandan, Konya Ticaret Odası’nda bir de fotoğraf sergisi açıldı. AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen sergi, 26 Şubat 1992’de 614 Azeri’nin Ermenilerce katledilmesi sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşuyor.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “1992’de kadın yaşlı çocuk ya da kadın demeden mazlum insanları katlettiler. Ne yazık ki 100 yıl öncesini arşivleri tarihçilere bırakmak yerine siyaset yapanlar, bu katliamı görmezden geliyor. Ama bizler bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız inşallah. İşte bu sergi de bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak için açılıyor. İnşallah bu olaylar bu katliamlar bir daha yaşanmaz” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Gençlik kolları Başkanı Ahmet İzi, Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk ve diğer protokol üyeleri, serginin açılışını yaptı ve sergiyi gezdi .
Kaynak: İHA