Münih Mahkemesi Başkanı: Türk Büyükelçiyi Kapıda Karşılayacağım

Neonazi cinayetleri davasının görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi (OLG) Başkanı Dr. Karl Huber, Türk büyükelçinin 17 Nisan'da başlayacak duruşma için sıra beklemesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Münih Mahkemesi Başkanı: Türk Büyükelçiyi Kapıda Karşılayacağım
Cihan Haber Ajansı'na konuşan Karl Huber, Neonazi cinayetleri davasının kamuoyuna açık bir dava olması gerekçesiyle basın dışında hiç kimseye rezervasyon yapılamayacağının altını çizdi. Huber, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun Neonazilerle birlikte sıra mı bekleyeceğinin sorulması üzerine, "Bu asla olmayacak. Böyle bir durum olmayacak. Şayet Türk Büyükelçi 17 Nisan günü davayı ziyaret etmek isterse onu ben şahsen karşılayacağım ve mahkemeyi ve salonu gezdireceğim." dedi.

Büyükelçinin diğer duruşmalara katılması durumunda ne olacağı sorusu üzerine OLG Başkanı Huber, her ziyaret esnasında Büyükelçiyi kendisinin karşılayacağını ifade etti.

En çok tartışılan diğer konu olan Türk gazetecilerin salonda daimi yeri ayrılmamasıyla ilgili soruya da cevap veren Huber, bazı medya kurumlarının Türk gazetecilerin salona girmesi için sandalyelerini boş bırakacaklarını açıkladıklarını ve duruşma başlamadan önce bu yerlere Türk gazetecilerin alınabileceğini kaydetti.

Huber, bu şekilde şimdilik Türk gazeteciler için uygulamada bir değişikliğe gidilmeyeceği sinyali verdi .