Kmü'de Hemşire Adaylarına Sterilizasyon Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde -Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu, ''Sterilizasyon Süreçleri ve Ameliyathanede Pozitif Ortamın Geliştirilmesi'' konferansı düzenledi.

Üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın konukları Dezenfeksiyon Antisepsi ve Sterilizasyon Derneği Genel Sekreteri Dilek Zenciroğlu ve Karaman Devlet Hastanesi sterilizasyon hemşiresi Muhdedir Caner oldu.

Konferansta Zenciroğlu; ''Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Süreçleri'' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kendisinin de emekli bir hemşire olduğunu söyleyen Zenciroğlu derneklerinin amacının kamuoyunda sterilizasyon konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Cerrahi aletlerle ilgili teknik ve ayrıntılı bilgileri hemşire adayları ile paylaşan Zencioğlu, ''Cerrahi aletlerin sterilizasyon sürecinden geçmesi zorunludur. Bu aletlerin temizlikleri ise elde yıkama, ultrasonik yıkama cihazları ve yıkama-dezanfektör makineleri ile gerçekleştirilmektedir. Hemşire adayları mesleğe başladıklarında tansiyon ölçümünden cerrahi aletlerin temizlenmesine kadar yaptıkları her tür işlemin kaydını tutmaları çok önemlidir'' diye konuştu.

Karaman Devlet Hastanesi sterilizasyon hemşiresi Muhdedir Caner ise ''Ameliyathanelerde Pozitif Ortamın Geliştirilmesi'' başlıklı bir sunum yaptı.

Konferansı, KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin ile çok sayıda hemşirelik bölümü öğrencisi izledi. Konferansın sonunda Zenciroğlu ve Caner'e Prof. Dr. Ali Şahin tarafından plaket takdim edildi.

Muhabir: Mehmet Çetin

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA