Kılıçdaroğlu: Anca Beraberiz, Kanca Beraberiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ileri sürdü.Türkiye'nin bölünmek istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, Hakkari’den Edirne’ye kadar bölünmeyeceğiz. Beraberiz biz; anca beraberiz, kanca beraberiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu: Anca Beraberiz, Kanca Beraberiz
Adana’daki programı çerçevesinde partisinin Karataş İlçesi’nde düzenlediği açık hava toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, ülkede herkesin kafasında bir kaygının bulunduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Herkes düşünüyor; ne olacak bu memleketin hali, diye… Size bir söz veriyorum: CHP’ye tek oy veren yurttaş olduğu sürece, ülkenin birlik, bütünlük ve bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğiz. Biz bir bütünüz. Hakkari’den Edirne’ye kadar bölünmeyeceğiz; bölmek istiyorlar. Korkmayacağız; korkutmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar… Buraya neredeyse coğrafyamızın her tarafından milletvekili arkadaşlarımla geldim. Beraberiz biz; anca beraberiz, kanca beraberiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi onurlu bir ülke haline getireceklerini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, herkesin alın terine değer vereceklerini dile getirdi. Çiftçinin ürettiğinin, esnafın alın terinin, sanayicinin ürettiği ürünün bedelini alacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’yi bu coğrafyada barış içinde yaşayan onurlu bir ülke haline getireceğiz. Ben size bunun sözünü veriyorum. Bölgenin ne kadar hassas olduğunu, Suriye’de yaşananları biliyorum. Akrabalarımızın bir kısmı Suriye’de. Oradaki akrabalarımızın bir bölümü de burada. Ülkede ve bütün komşularımızla barış içinde yaşamak varken, neden Suriye’yi düşman ilan ettik? Birilerinin oyununa gelmek için… Ama biz hiçbir zaman hiçbir komşumuzla savaş istemiyoruz. Bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz de Suriye’ye gidelim, o kardeşlerimiz de buraya gelsin. Vizeleri kaldırdık; biz onlardan çok memnunduk. Ama bir sabah kalktık Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’yi düşman ilan etmiş. Asla istemiyoruz. Hiçbir yerde bir yönetimin de kendi halkına baskı uygulamasını da istemiyoruz. Demokrasiyi, barışı, huzuru her yerde isteriz. Çünkü biz insanız; insanın dokusunda bağımsızlık, insan hakları ve adalet vardır.”

Elinde geldiğince çalıştığını, partililerin de benzeri bir çabaya girmesini isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Gün ayrışma, bölünme günü değildir. Türkiye’nin bulunduğu koşulları bildiğimiz için; aranızda geçmişte DYP’ye, ANAP’a ve DP’ye oy veren yürekli, namuslu insanlar var. Onları çok iyi biliyorum. Onlara şöyle sesleniyorum: Gün ayrışma günü değil, beraber olma günüdür. Gün birilerinin bunu kullanın, deliğe süpürmeyin deme günü değildir. Gün dik ve onurlu durma günüdür. Onu el birliğiyle yapacağız. Gelin hep beraber CHP’nin, Mustafa Kemal’in partisinin çatısı altında yeniden beraber olalım. Ülkeyi huzura kavuşturalım.”CHP olarak yeni bir süreci başlattıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Beraber, sanki yeniden bir milli kurtuluş hareketi yapıyormuşuz gibi, demokrasi ve özgürlüğümüz için mücadele edeceğiz. Kurulan mahkemeler var. O mahkemeleri biliyorsunuz. Eski sıkıyönetim mahkemeleri… İnsanları sabahın köründe alıp, yıllarca hapislere atıyorlar. Gazeteciler, yazarlar, aydınlar, üniversite profesörleri orada. Oysa Hz. Ali’nin çok güzel bir sözü var: Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum. O hocalar, on binlerce çocuğumuzu okuttu. Şimdi biz onları toparladık, hapse atıyoruz. Orada ölümle pençeleşen bilim insanları var. Bu 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor.” şeklinde konuştu.

Karataş yolunda davul–zurna ile karşılanan Kılıçdaroğlu, aracından inip bir süre kahvede vatandaşlarla sohbet etti; ikram edilen çayı içti .