Kaymakam Fırat, Basına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Süleyman Şah Çadır Kenti önünde çıkan olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yapılan saldırı kınadı.

Kaymakam Fırat, Basına Yapılan Saldırıyı Kınadı
Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Polat, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Toru ve Kanal Urfa yöneticilerinden Ferhat Özer ve birçok gazeteci, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti. Kaymakam Fırat, yaptığı konuşmada, “Dün Süleyman şah çadır kentinde bazı karışıklıklar oldu. Kimsenin burnu kanamadan karışıklıklar sona erdi. Fakat bizi üzen, bizler çadır kentteki karışıklıklarla uğraşırken, dışarıda basın mensuplarına kabullenemeyeceğimiz çirkin bir saldırı olmuştur. İddialar muhtelif, Suriyeli grubun olduğu söyleniyor, dışarıdan bir grubun olduğu söyleniyor. Ama kaymakam olarak beni rahatsız eden çadır kentten, çadır kent yönetiminden bu olaya karıştığı iddialar var. Bir adım daha iddiayı ileri götürerek iddiayı, Urfa’da bazı internet sitelerinde benim fotoğrafımı da basıp kaymakam bu şekilde saldırttı haberi yapmalarıdır. Bugün burada hem bu konuya bir açıklık getirmek hem siz basın mensubu arkadaşlara geçmiş olsun demek için sizleri davet ettim. Bu saldırı basın mensubu arkadaşları ne kadar üzmüş ise inanın bir o kadar beni de üzmüştür. Eğer güvenliğin en ufak bir şekilde bu olaylarda dahli varsa, kaymakam olarak gerekli idari işlemleri yapacağım” dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Polat, sahada çalışan basın mensuplarına yönelik yapılan saldırının çirkin bir saldırı olduğunu dile getirerek, temennilerinin bundan sonraki olaylarda gazetecilere kolaylık sağlanması gerektiğini dile getirdi .
Kaynak: İHA