İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı İşaret Dili İle Okudular

Artvin’de "Beni Duyun, Beni Anlayın" sloganıyla başlatılan işaret dili eğitimi kursu sona erdi.

İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı İşaret Dili İle Okudular
Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konferans salonunda 15 gün süren İşaret Dili Kurs sonrası ilçede bir düğün salonunda düzenlenen kaynaşma gecesinde kursa katılanlar, İstiklal Marşı’nı ve 10. Yıl Marşı’nı işaret dili ile okudu. Engellilerin mutlu gecelerine Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Artvin İş Kur İl Müdürü Aslan Atan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, İşitme Engelliler Milli Federasyonu Eğitmeni Seçil Tanrıverdi, Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Koordinatörü Hatice Nur Ersöz, Borçka ve Murgul ilçesi kamu, özel kurum amir, müdür ve personelleri ilgi ile izlediler.

Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Koordinatörü Hatice Nur Ersöz, burada yaptığı konuşmada, işaret dili eğitim projesiyle Artvin ili ve ilçelerindeki, kamu ve özel sektör temsilciliklerinde görev yapan personelin işitme engelli bireylerle kolay iletişim sağlayabilmesini hedeflediklerini söyledi.

İşaret dili eğitim projesinin "Beni Duyun Beni Anlayın" sloganıyla hayata geçtiğini ifade eden Ersöz, amaçlarının işitme engellilerin toplumsal hayata katılımda yaşadıkları sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA