Dünya Şampiyonları Yüreğir Belediye Spor Kulübüne Katıldı

Star Akademi Spor Kulübü’nde dünya şampiyonu olan sporcular Yüreğir Belediye Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara katılacaklar.

Dünya Şampiyonları Yüreğir Belediye Spor Kulübüne Katıldı
Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü branşlarını çoğaltarak amatör spora destek olmaya devam ediyor. Güreş, futbol, tenisten sonra salon sporlarınada yöneldi.

Bundan önce Star Akademi Spor Kulübü’nde dünya şampiyonu olan sporcular bundan sonra Yüreğir Belediye Spor Kulübü adı altında müsabakalara katılacak.

İstanbul’da yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonasında kilolarında dünya şampiyonu olan Hayri Doğan Kozanlı ve ikinci olan Taylan Kemik antrenörleri ile birlikte Başkan Çelikcan’ı makamında ziyaret ettiler. Sporcular, bundan sonra Yüreğir Belediye Spor Kulübü adı altında yarışmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Özellikle yeni yetişen gençlerin mutlaka bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini belirten Çelikcan, "Gençleri spora yönlendirerek beden ve zihin gelişimlerini sağlıklı şekilde yapmalarını sağlayabiliriz. Spor yapan çocuklarımızın hayatın her alanında daha başarılı olduklarını görmekteyiz. Biz de bu amaçla ilçemiz sınırları içerisinde gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları çoğaltıyoruz. Kültür Evlerimizde salon sporları yapılacak uygun alanlar oluşturduk. Yüzlerce gencimiz antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Yeni yapılan tesislerle gençlerimiz daha fazla spor yapma imkânı bulacaklardır. Hedefimiz yarışmacı değil, paylaşmacı rekabetçi olduğu kadar refakatçi gençler yetiştirmektir" dedi.

Yüreğir Belediyesi Spor Kulüp Başkanı Necip Erdoğan’da ziyarette yaptığı açıklamada, "Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’ın bize verdiği destekle Türkiye’nin branşlarında en ünlü ve donanımlı eğitimcileri olan tekvando hocalarımız Mehmet Fazıl Çalış ve Dilek Çalış, Muay Thai ve Kick Box hocası Hakan Şahade ile Yüreğirli gençlerin eğitimlerinde büyük katkıları olacağına ve yeni Dünya Şampiyonları çıkaracağımıza inanıyoruz. Bunun yanı sıra A12,A13, A14, A15, A16, A17 futbol takımlarımız da bu sene Teknik Direktör Metin Yüce nezaretinde başarılı neticeler almaktadırlar. Futbolda da eğitime önem veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA