Baykal: Kökeni Ne Olursa Olsun Herkese Sahip Çıkacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve kökeni ne olursa olsun herkese sahip çıkacaklarını söyledi.

Deniz Baykal, Kırşehir ziyaretinde partisinin il binasının balkonundan halka hitap etti. Baykal, CHP'nin her zaman görevinin başında olduğunu ve Türkiye’yi kimseye yem yapmayacaklarını belirtti.

Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Baykal, "Ülkemiz sıkıntılı günler yaşıyor. Tarihi bir dönemecin içine doğru sürükleniyoruz. Böyle bir noktada bütün vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar, görevler düşüyor. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bu günlere getirmiş bir siyasi parti olarak, Türkiye’nin bugün içine girmiş olan sıkıntılı dönemi çok iyi değerlendiriyoruz. CHP’liler olarak her zamankinden daha çok Türkiye duygusu içindeyiz. Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. CHP’ye çok büyük görevler düşüyor, bunun gereğini hep beraber yapacağız." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, kökü kökeni ne olursa olsun herkesi, Kürdünü, Arabını, Çerkezini, Gürcüsünü, Arnavudunu, hiç bir ayrım gözetmede sahip çıkacaklarını söyleyen Baykal, “CHP Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza kökeni ne olursa olsun herkese, yetmiş altı milyonun tamamına da sahip çıkacaktır. Hiç kimseyi Türkiye’den ayrıştırma peşinde koşanlara yem yapmayacaktır. Selçuklu'dan Osmanlı’ya, Osmanlı'dan Türkiye’ye kadar bin yıldır beraberdik daha binlerce yıl beraber olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Deniz Baykal, CHP Kırşehir İl Başkanlığı'nda partililerle bir süre görüştü.