Barut, Tobb Ggk Üst Kurulu Üyeliğine Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, GGK üst kurul üyeliğine seçildi.

Barut, yaptığı açıklamada, bölge illerinde yapılan toplantının ardından kendisinin GGK üst kurul üyeliğine, Diyarbakır GGK Başkanı Halis Bilen'in ise yedek üye olarak seçildiğini belirtti.

Bölge illerinde en fazla oyu alarak seçildiğini belirten Barut, görev süresinin 2 yıl olacağını kaydetti.

-Şanlıurfalılar, Ankara'da buluştu

Şanlıurfa Platformu'nca Ankara'da düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa'nın sorunları görüşüldü.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, iş adamı Halil Yanmaz'ın ev sahipliğinde Ankara'da, ''Şanlıurfa'nın dünü, bugünü ve yarını'' konulu fikir toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Benzer girişimlerin diğer şehirlerdeki sivil toplum kuruluşlarınca da sıkça gerçekleştirildiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

''Başka illerin 7-8 derneği var. Bunlar bir araya gelerek konfederasyonlar kuruyor, illerini temsilde çok güçlü sivil toplum kuruluşu haline geliyor. Ancak, Urfa'da yüzlerce dernek, sivil toplum kuruluşu, vakıf olduğu halde bir araya gelmiyorlar. Bir birlerine uzak duruyorlar. Geçen aylarda bir grup Karadenizli vatandaşlarımızla bir araya gelerek 'Anadolu Kardeşlik Hareketi' adı altında kurduğu bir platformu kapsamını genişleterek bir proje haline getirdik. İnanıyoruz ki bu tür birleşmelerin ülkemizdeki kardeşliğin gelişmesi ve güçlenmesi açısından önemli olacağına inanıyorum.''

Toplantı, dilek ve temennilerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Rauf Maltaş

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA