Antalya Valisi Altıparmak Açıklaması

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ''Eğer ki bir ülke çağdaş ülkeler arasında yerini almak istiyorsa mutlaka aydın insanların, dünyanın en zeki, en akıllı insanlarının en güzel düşüncelerinin derlendiği kütüphanelerin ziyaret edilmesi ve kitap okunması gerekiyor'' dedi.

Altıparmak, Kütüphane Haftası kapsamında Korkuteli ilçesinde düzenlenen kutlama programı ve ilçe halk kütüphanesinin açılışına katıldı.

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, kütüphanelerin önemine değinerek, Kütüphanecilik Haftası'nın, kütüphanelerin hafta içinde birkaç aktiviteyle kutlanıp geçilecek günler ve kuruluşlar olmadığını söyledi.

Kitap sayısını, okuma sayısını artırma ve kütüphaneleri cazibe merkezi haline getirme gayreti içinde olduklarını ifade eden Altıparmak, 5-14 yaş grubunda okunan kitap sayısında Antalya'nın Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildirdi.

Altıparmak, ''Eğer ki bir ülke çağdaş ülkeler arasında yerini almak istiyorsa mutlaka aydın insanların, dünyanın en zeki, en akıllı insanlarının en güzel düşüncelerinin derlendiği kütüphanelerin ziyaret edilmesi ve kitap okunması gerekiyor'' diye konuştu.

Her beldede, her ilçede geniş, zengin kütüphaneler olması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Altıparmak, bu amaçla Korkuteli'nde 100 yıllık tescilli kültür varlığının restore edilerek ilçeye kütüphane olarak kazandırıldığını anlattı.

Kaymakam Erkan Karahan da İl Özel İdaresi kaynaklarından restore edilerek kütüphane yapılan binanın tarihi hakkında bilgi vererek, kütüphanede 12 bin kitap bulunduğunu 6 bin 500 okurları olduğunu kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ise Antalya'nın diğer ilçelerinde devam eden kütüphane çalışmalarını anlattı.

Altıparmak, ardından en çok kitap okuyan öğrencilere kitap hediye etti. Daha sonra katılımcılar kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Altıparmak ve beraberindekiler, hayırsever Osman Önal ve İrfan Önal'ı da ziyaret etti.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA