Yazıcıoğlu İle Che Guevara Şapkalı Çektirdiği Fotoğrafı Gözü Gibi Koruyor

Su sporları eğitmeni, 5 yıl önce merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon’da rafting sonrası çektirdiği Che Guevara şapkalı fotoğrafını gözü gibi koruyor.

Manavgat Köprülü Kanyon'da rafting su sporları eğitmeni Hüseyin Tırnaksız, 2008 yılında Köprülü Kanyon'da Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 'Che Guevara' resimli şapkasıyla çektirdiği fotoğrafın kendisi için çok büyük anlamı olduğunu söyledi.

5 yıl önce Antalya'nın Alanya ilçesine bir toplantı için gelen merhum Yazıcıoğlu'nun Köprülü Kanyon'da oğlu Furkan'la birlikte rafting yaptığını belirten Tırnaksız, su sporunu yaptıktan sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiklerini anlattı. Che Guevara resimli şapkasını çıkarmak isterken Yazıcıoğlu'nun 'kendin ol, doğal ol, kendini nasıl iyi ifade ediyorsan öyle ol' diyerek çıkarttırmadığını aktardı.Kendisinin sol görüşlü olmasına karşı Yazıcıoğlu'nun doğal ve içten olmasından etkilendiğini belirten Tırnaksız, 29 Mart yerel seçimleri öncesi Kahramanmaraş Keş Dağı’nda geçirdiği helikopter kazası sonrası hayatını kaybettiğinde onun için gözyaşı döktüğünü kaydetti.

Su sporu eğitmeni Tırnaksız, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının dördüncü yıl dönümünde Köprülü Kanyon'da yaşadığı anısını şöyle anlattı: "Merhum Yazıcıoğlu ile birlikte çektirdiğim fotoğraf benim için çok değerli. Hatıra fotoğrafında sevgi ve hoşgörü var. Hatıra fotoğrafı çektirirken belki yanlış anlar diye Che Guevara resimli şapkamı çıkarmak istedim. Şapkayı başımdan çıkarmamı istemeyerek 'kendin ol, doğal ol diyerek çekinmememi söyledi.

Farklı dünya görüşüne sahip olsak da Yazıcıoğlu'nun engin hoşgörüsü beni çok etkiledi." Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden Yozgat Yerköy'e helikopterle giderken Keş Dağı'nda düşmesi sonucu 55 yaşında hayatını kaybetmişti .