Gün Dolayısıyla Vaka Canlandırması Yapıldı

Acil Tıp Teknisyenleri, trafik kazasında kalbi duran bir kişiyi kalp masajıyla hayata döndürürken, omurga ve boyunu hasar gören kızına acil müdahale ederek, vaka canlandırması yaptı.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü dolayısıyla Abdi İpekçi Parkı'nda vaka canlandırması yaptı.

ATT Derneği Başkanı Yaşar Gökbayrak, acil bir durumda sağlığın kedilerine emanet edildiğini, yaralının ya da hastanın hastaneye yetiştirilmeden önce ilk müdahalesinin yaşamsal önem taşıdığını ifade etti.

Gökbayrak, vaka canlandırmasıyla toplumda ilk yardım ve hastane öncesi acil sağlık hizmetleri konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

-Baba ve kızına ilk müdahale-

Vaka canlandırmasında trafik kazası geçiren baba ve kızının hikayesi anlatıldı. Kazada kalbi duran babaya, kalp masajı yapıldı. Baba, acil müdahaleyle hayata döndürülürken, arabada sıkışan ve boyunu ile omurgasında hasar olan kızı, güvenli şekilde araçtan çıkarıldı. İlk müdahalesi yapılan kazazedeler hastaneye sevk edildi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA