Vali Kerem Al, Bir Gününü Yaşlılara Ayırdı

Aydın’da Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında bir gurup yaşlıyı makamında kabul eden Vali Kerem Al, bir günü birlikte geçirdiği yaşlılarla unutulmaz anlar yaşadı.

Vali Kerem Al, Bir Gününü Yaşlılara Ayırdı
Aydın’da Yaşlılar Haftası etkilikleri bir grup yaşlının Vali Kerel Al’ı makamında ziyaret etmesiyle başladı.

Makamında yaşlılarla bir süre sohbet eden Vali Al, onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra Aymelekler Yaşlı Bakım Evi’nde kalan yaşlıları ziyaret eden Vali Al, yaşlılarla sohbet edip dertlerini dinledi ve beraberce öğle yemeği yedi. Son olarak Aydın Huzurevi’nde yaşlıları ziyaret eden Vali Al, yaşlılar gününü kutladı ve yaşlılar haftasında doğan huzur evi sakinleri ile doğum günü pastası kesti.

Aydın Huzurevi ziyaretinde Vali Kerem Al’a Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eğitim Bir Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç ve Aydın Huzurevi Müdürü Emin Dincer eşlik etti.

Vali Kerem Al, program başlamadan önce huzurevi sakinlerinin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesindeki kurslara katılan yaşlı kursiyerlerin yaptığı ahşap boyama ebru çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi. Sergiyi gezdikten sonra yaşlılara tek tek karanfil dağıtan Vali Al, Aydın Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Tuncay Kıvrak eşliğinde yaşlılardan oluşan koroyu dinledi. Diğer yıllarda yapılan kutlamaları gölgede bırakan gösterilerde yaşlıların oluşturduğu koro, huzur evi sakinlerine unutulmaz anlar yaşattı. Türkü ve şarkı istekleri birbirini takip etti. Koroda yer alan yaşlılardan Önder Önal söylediği “Karadır Kaşların” türküsünü Vali Al’a armağan etti.

Vali Kerem Al’ın katıldığı programda duygulu ve coşkulu anlar dinmek bilmedi. Mart ayında doğan 30 yaşlı için doğum günü pastasını huzurevi sakinleri, Vali Al ile birlikte kesti. Vali Al, doğum günü olan yaşlılara tek tek hediyeler verdi ve hal hatırlarını sordu.

Konserin ardından Aydın Kahveciler Odasının da desteğiyle gerçekleştirilen 18. Geleneksel Tavla Turnuvasında dereceye giren huzurevi sakinlerinden Ömer Tekin, Mehmet Çakarlar ve Mesut Kurnaz’a ödüllerini Vali Kerem Al verdi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KOROSU DİYEBİLİRİM” Yaşlılarla vakit geçirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kerem Al, “Kısa bir süre de olsa yaşlılarımızla bir araya geldik. Onların dünyalarını paylaştık. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu. Onlarla daha sık bir araya gelmeyi arzuluyoruz. Buradaki koro bence muhteşemdi. Türkiye’nin en muhteşem korosu diyebilirim. Zaman zaman bu korodan istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaşlılar da Yaşlılar Haftası’nda kendilerin unutulmayan Vali Kerem Al’a teşekkür ederek, ziyaret nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Yaşlılar, “Devletimizin bizim yanımızda olduğunu hissetmekten dolayı çok mutluyuz” diyerek duygularını ifade etti.

Aydın’da Yaşlılar Haftası etkinlikleri 24 Mart’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek .
Kaynak: İHA